Bravo majstori, ideeemoooo! Nina i Nole u polufinalu OI

29.07.2021

13:18 >> 13:29

0

Autor: Adam Štulić

Đoković i Stojanovićeva ubedljivi protiv Nemaca

Bravo majstori, ideeemoooo! Nina i Nole u polufinalu OI
Copyright Nina Stojanović i Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Srbija će se u tenisu boriti za dve olimpijske medalje. Samo nekoliko sati pošto je protiv Keija Nišikorija izborio plasman u polufinale singla, najbolji teniser sveta u tandemu sa Ninom Stojanović ponovio je uspeh i u miks dublu.

Srpski par je u četvrtfinalu bio bolji od nemačkog tima Laura Zigemund/Kevin Kravic (6:1, 6:2) i u narednom meču, u petak, igraće za overu medalje protiv Rusa Aslana Karaceva Elene Vesnine.

Srpski tandem je na ubedljiv način stigao do polufinale miksa. Za sat i 10 minuta igre, Nole i Nina su prilično rutinski izašli na kraj sa Laurom Zigemund i Kevinom Kravicem, koji su samo na startu meča uspeli da isprariraju raspoloženim rivalima.

Đoković i Stojanovićeva su pet puta oduzeli servis Nemcima, zanimljivo uvek kada je poen iza osnovne linije počinjala 58. teniserka sveta, čija je nestrplivost značajno olakšala posao našem tandemu u jednom delu meča koji bi se mogao nazvati kritičnim.

Pročitajte još

Igrao se drugi gem drugog seta, kada su Nemci na Ninin servis imali dve vezane brejk prilike, koje su, srećom propustili, posle čega je srpski par odmah došao do brejka i utabao put ka trijumfu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike