Žali se na Novaka: Slavi poene, provocira, smečuje?! Brazilac ne može da prežali poraz od Đokovića

28.07.2021

16:36 >> 17:41

0

Serija čudnih primedbi posle eliminacije iz Tokija

Žali se na Novaka: Slavi poene, provocira, smečuje?! Brazilac ne može da prežali poraz od Đokovića
Copyright Novak Đoković, Nina Stojanović, Luisa Stefani, Marselo Melo,Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky)

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Olimpijskih igara kako u singlu, tako i u miks dublu, koji igra sa Ninom Stojanović.

Iako Zapadni mediji često napadaju najboljeg tenisera sveta bez razloga, u Tokiju je sasvim druga priča. Njegove kolege sportisti ga prosto obožavaju. On svakodnevno pozira za stotine “selfija”, svima izlazi u susret, ali ima i onih koji pronalaze načina da mu zamere.

Jedan od njih je Brazilac Marselo Melo, koji je ispao u miks dublu od Đokovića i Stojanovićeve.

Razlog?

Proslavljanje nekih poena, gledanje u pravcu brazilske delegacije na tribinama i – smeč?! Novinari su Mela pitali da li je bio impresioniran igranjem protiv najveće zvezde u Tokiju i dobili neočekivan odgovor.

– Iznenadio me je, ali na negativan način. Nije bilo potrebe za tim. Pre dva dana je snimio video na kojem priča o Brazilu i Brazilcima, o našoj energiji, a sada se ponaša tako. Imao je smeč direktno u moja leđa koji nije baš morao tako da odigra. Ali dobro, ovo je tenis i svako pokušava da ga igra onako kako želi. Ja lično nikada ne bih igrao tako – odgovorio je on.

Ovo je situacija. Možete videti da Brazilac prosto beži od lopte, da nije ni probao da se namesti da je vrati, ali i da se Đoković odmah izvinio.

On je inače i poznat kao igrač koga često pogađa loptica, a ranije se i sam šalio na svoj račun tim povodom.

Još jedna stvar koja je Melu smetala je što je Novak tokom proslavljanja jednog poena pogledao u pravcu Brazilaca na tribinama.

– Postoje stvari koje ne mogu da razumem. Kako i zašto? Ništa mu nismo uradili da to zaslužimo. U jednom momentu je umalo pogodio Luizu. Naravno, ovo su Olimpijske igre, sve se dešava na terenu, on radi to što radi u igri, ali trebalo bi da ima određene granice. Mnogi ljudi bi se zamislili. Ne želim da stvaram kontroverze i polemike ali svako ko je gledao meč i ume da čita između redova, zna o čemu govorim – rekao je Melo.

Mi ne znamo o čemu govori, ali su Novaku preneli njegove reči. Ispada da ni on nije znao.

Melo je rekao da sam ga provocirao? Ozbiljno? Zaista nemam nikakav komentar na to – kratko je rekao najbolji teniser sveta (svih vremena).

Melo u septembru puni 38, profilisan je kao dubl igrač i osvojio je dve grend slem titule – Rolan Garos 2015. i Vimbldon 2017.

U karijeri mu fali olimpijska medalja, a ovo su mu treće igre. Na prošlim, na domaćem terenu u Rio de Žaneiru ispao je u četvrtfinalu, pa verovatno tu treba tražiti razloge za ovakav napad.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike