Srbija nadomak nove medalje: Maestralni Nole furiozno do polufinala OI

29.07.2021

10:22 >> 12:50

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta ubedljiv protiv Nišikorija u četvrtfinalu Igara u Tokiju

Srbija nadomak nove medalje: Maestralni Nole furiozno do polufinala OI
Copyright Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Srbija je nadomak nove medalje na Olimpijskim igrama, pošto se Novak Đoković u četvrtak plasirao u polufinale teniskog turnira u Tokiju. Prvi reket planete nastavio je siguran hod ka toliko željenom olimpijskom zlatu, savladavši Keija Nišikorija 6:2, 6:0, posle sat i 10 minuta igre.

Prvi reket planete ostvario je 17. pobedu u 19. duelu protiv japanskog tenisera, koji nijednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio favorizovanog rivala. Ujedno, Nole je nastavio sjajan niz u Tokiju, pošto je i u četvrtom meču ostvario trijumf bez igubljenog seta.

Nole je u oba seta ranim brejkovima ubijao svaku nadu iskusnog Japanca da može do velikog iznenađenja, a osim malog pada na startu drugog dela igre, kada je 69. teniser sveta imao jedinu priliku da oduzme servis Đokoviću, ostatak duela apsolutno je pripao Srbinu.

Novak u polufinalu čeka boljeg iz duela u kojem se sastaju Saša Zverev i Žeremi Šardi.

DRUGI SET

6:0 – BREJK! Posle samo sat i 10 minuta igre Novak je savladao Nišikorija i izborio plasman u polufinale OI. Odlučujući gem Nole je rešio na servis rivala, iskoristivši treću brejk i meč loptu.

5:0 Uz jedan izgubljen poen, Đoković je potvrdio i drugi brejk.

4:0 – BREJK! Sve je jasno na ovom meču, ostalo je samo da sačekamo konačan rezultat, pošto je Novak napravio još jedan brejk u drugom setu. Imao je srpski as dve vezane prilike za oduzimanje servisa Nišikoriju, koji već na prvoj poklonio Noletu poen duplom servis greškom.

3:0 Sigurno i ubedljivo, bez izgubljenog poena, Novak je potvrdio brejk i nastavio sigurnim korakom ka polufinalu OI.

2:0 – BREJK! Slično kao na početku meča, posle nešto sporijeg uvodnog servis gema u setu, Novak pravi brejk, iskoristivši poslednju od dve vezane prilike za oduzimanje servisa rivalu.

1:0 Prvi put na meču Nišikori je došao do brejk lopte, ali je Novak potom dodao gas, odigrao nekoliko maestralnih poena i sačuvao servis na otvaranju drugog seta.

PRVI SET

6:2 – BREJK! Posle 40 minuta igre, na servis rivala, Nole je napravio prvi korak ka polufinalu OI. Nišikori je osvojio prvi poen u odlučujućem gemu prvog seta, ali su naredna četiri pripala srpskom asu, koji je uvodni deo meča rešio uz dva brejka.

5:2 Uz dva izgubljena poena, Novak je došao nadomak osvajanja prvog seta.

4:2 Najduži gem u dosadašnjem toku meča pripao je Nišikoriju. Poveo je japanski teniser 30:0, imao i 40:15, ali je potom morao da spašava brejk loptu. Uspeo je u tome, i iz četvrtog pokušaja sačuvao servis.

4:1 Nole rutinski održava brejk prednosti, Japanac nije bio ni blizu da mu ugrozi servis.

3:1 Uz dva izgubljena poena, Nišikori osvaja prvi gem na meču.

3:0 Novak bez izgubljenog poena potvrđuje brejk.

2:0 – BREJK! Sjajno je Nole počeo meč. Već na startu je oduzeo servis Nišikoriju, koji je na brejk loptu napravio neiznuđenu grešku.

1:0 Malo teže nego što je bilo očekivano, Nole osvaja prvi servis gem na meču. Japanac je poveo 0:30, dva puta stizao do izjednačenja, ali je srpski as uspeo da osvoji uvodni gem na meču.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike