Miks dubl nije zalečio poraz od Zvereva: Ruski par bolji od Novaka i Nine, sutra meč za bronzu

30.07.2021

12:59 >> 13:24

0

Dubl Đoković-Stojanović izgubio meč za finale od Karaceva i Vesnine

Miks dubl nije zalečio poraz od Zvereva: Ruski par bolji od Novaka i Nine, sutra meč za bronzu
Copyright Tanjug/AP Photo/Seth Wenig/

Srpski mešoviti dubl Novak Đoković-Nina Stojanović boriće se za bronzanu medalju na Olimpijskom turniru u Tokiju, pošto su u polufinalu poraženi od ruskog para Karacev-Vesnina sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5).

Naš par sastaće u odlučujućem meču za postolje sa australijskim dublom Barti-Pirs.

Najveći teniser svih vremena neće ni na svojim četvrtim Olimpijskim igrama doći do najvrednije medalje. U Pekingu 2008. godine bio je bronzani u singlu, a sada mu se ukazuje šansa da ponovi taj uspeh i da uveća radost navijačima ako bi sa Ninom Stojanović došao do postolja i u konkurenciji miks dublova.

Zadatak neće biti jednostavan, jer šampion deluje umorno. Govor tela odaje i stanje duha, a takvog Noleta nismo navikli da vidimo na terenu. Rusi su nastavili da koriste ono što im je omogućio Zverev u singlu, pa su tako došli do 1:0 u setovima preko taj brejka.

U drugom setu je izgledalo da će srpski dubl uspeti da se uspravi. Ostvarili su brejk, ali ga nisu mogli da sačuvaju, jer ponovo je sve u njihovoj igri delovalo konfuzno, bez plana i snage u udarcima. Kod 6:5 za Ruse Stojanovićeva je stala sa prvim servisom, a protivnici su znali to da iskoriste i zaustave velikog šampiona da dođe do svoje prve zlatne medalje na OI.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike