Novakov najbliži pratilac siguran, ali je eliminacija Rusa iznenađenje dana!

11.03.2024

07:39

0

Autor: 24sedam

Polako idemo ka konačnom raspletu na turniru u SAD

Novakov najbliži pratilac siguran, ali je eliminacija Rusa iznenađenje dana!
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Nastavljaju se borbe na Mastersu u Indijan Velsu. I dok Novaka Đokovića čeka borba za plasman u osminu finala, neki teniseri su već obezbedili plasman u ovu rundu takmičenja.

Tako je Španac i drugi na ATP listi, Karlos Alkaraz obezbedio plasman među najboljih 16 pošto je pobedio Kanađanina Feliksa Ožea-Alijasima sa 2:0 (6:2, 6:3).

Meč je trajao 88 minuta. Španac je agresivnije otvorio meč i uspeo da u petom gemu dođe do brejka. Dva gema kasnije Akaraz je učinio isto i tako trasirao put do uzimanja prvog seta. Drugi set je počeo sa izgubljenim gemom kanadskog tenisera, što je uslovilo da Ože-Alijasim zaigra riskantnije.

Kanađanin je sve više grešio i to je Alkarazu donelo otvoren put ka pobedi.

Viđeno je i jedno iznenađenje. Rus Andrej Rubljov, peti igrač sveta, ispao je sa turnira pošto je poražen od Čeha Jiržija Lehečke rezultatom 6:4, 6:4.

U ostalim mečevima Gael Monfis pobedio je Huberta Hurkača sa 2:1, Kasper Rud je savladao Lukasa Klajna sa 2:0, Danil Medvedev je bio bolji od Roberta Karbeljasa Baene sa 2:0, Aleks de Minor je pobedio Aleksandra Bublika sa 2:0, dok je Stefanos Cicipas eliminisao Francesa Tiafoa takođe sa 2:0.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike