Spektakl od meča i Noletov hod po mukama za narednu rundu Indijan Velsa! Vukić ozbiljno napatio najboljeg na svetu!

10.03.2024

02:33

0

Autor: G. F.

Fenomenalan tenis i pobeda Đokovića koji se posle pet godina pauze vratio na ovaj teren

Spektakl od meča i Noletov hod po mukama za narednu rundu Indijan Velsa! Vukić ozbiljno napatio najboljeg na svetu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Kakav tenis - strašan tenis! Vredelo je biti budan u ove sitne sate!

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković prošao je prvu prepreku na Indijan Velsu.

Savladao je Nole veoma dobrog Australijanca Aleksandra Vukića sa 6:2, 5:7, 6:3 i u narednoj rundi će igrati sa Lukom Nardijem iz Italije.

 

 

Povratak Đokovića u Indijan Vels posle punih pet godina pamtiće se po dobrspektakularnom meču, više nego dobrom otporu Vukića, koji je umeo da namuči našeg asa.

Posle odlično odrađenog posla u prvom setu, malo ko je mogao da pretpostavi da će prisustvovati drami u tri čina. Ipak, Australijanac je podigao nivo igre i uspeo da šokira sve osvajanjem drugog seta. Držao se dobro i u trećem, ali je Noletov kvalitet ipak bio presudan!

Gledano iz ugla našeg tenisera ovo je još jedan uspešno odrađen posao. Prva prepreka je "preskočena", bilo je dosta muke i problema, posebno u drugom setu, ali se pobeda piše i pamti. Idemo dalje, Nole. U nove pobede.

BLOG UŽIVO:

6:3 - To je to! Đoković je pobedio!

5:3 - Još jedan korak, još jedan gem do pobede za Đokovića. Morao je i u ovom gemu da se pomuči, ali je stigao blizu plasmana u 3. kolo Indijan Velsa.

4:3 - Sada Vukić osvaja gem bez većih problema. Veoma je moguće da je Đoković odlučio da štedi energiju za svoje servise i tako prvi stigne do cilja.

4:2 - Od sigurnih 30:0 Đoković je vratio rivala u život, ali je uspeo da veže još dva poena i potvrdi brejk. 

3:2 - Konačno brejk! Ponovo dve vezane šanse za osuzimanje servisa rivalu. Sada nije bilo spasa Vukiću!

2:2 - Pametan gem Đokovića, nešto drugačiji pristup poenima i novo izjednačenje. Gledamo mnogo dobar meč!

1:2 - Uh, kakva šteta! Dve brejk lopte imao je Đoković, ali je Vukić uspevao da pronađe najbolja rešenja u presudnim momentima i da se izvuče iz nezgodne situacije.

1:1 - Nole treći set započinje bez izgubljenog poena na svoj servis. 

0:1 - Set odluke Austrlaijaac otvara dobrim servisima i vodi.

 

 

5:7 - Šok u Indijan Velsu, Vukić je osvojio set. Prva dva poena izuzetno bitnog gema Vukić je bukvalno "ukrao" Đokoviću, a posle greške našeg asa stigao do dve vezane set lopte. Drugu je iskoristio na magičan način.

5:6 - Pronašao je Vukić servis u pravom trenutku i obezbedio najmanje taj-brejk.

5:5 - Mirno i sigurno Đoković osvaja još jedan gem, drama u ovom setu dostiže vrhunac.

4:5 - Viđen je u ovom gemu jedan od spektakularnih poena, duga, duga razmena odličnih udaraca, koja je na kraju donela 30:0 Vukiću. A onda smo videli ritern iz udžbenika srpskog tenisera, koliko da pokaže da mu iscrpljujući prethodni poen nije naškodio. Stigao je Nole potom i do 30:30, a posle još jednog izuzetno dugog poena izbacio loptu u aut. Iskoristio je to Vukić i dobrim servisom stigao do novog vođstva u drugom setu.

4:4 - Dva asa Novaka, jedan brz poen, pa još jedan as. Tako je Đoković za manje od minut još jednom izjednačio.

3:4 - Sada je Vukić uspeo da prekine Đokovićevu seriju. Ulazimo u uzbudljivu završnicu drugog seta.

3:3 - Izuzetno siguran na servisu naš as. Izgleda da je ponovo uhvatio svoj ritam igre.

2:3 - Sada je Nole od gotovo izgubljenog gema (15:40) stigao do izjednačenja, pa i do brejk lopte posle sjajnog loba. Nije bilo prvog servisa za Vukića i Nole je uspeo da vrati svoj izgbuljeni servis!

1:3 - Rešio je Vukić da namuči Đokovića danas. Mora Nole mnogo, baš mnogo da radi za svaki poen. Sada je taj posao dobro obavio i prekinuo seriju osvojenih gemova rivala.

0:3 - Stigao je Đoković do 0:40, pa promašio smeč za ribrejk. Usledila je serija servis vinera za Vukića i potvrda brejka. Šteta, ličilo je na brz odgovor našeg asa, ali sada mu to nije pošlo za rukom.

0:2 - Nole se suočio sa dve brejk lopte, zaradio ih je Vukić dobrim udarcima. Prvu je poništio dobrim servisom, a drugu posle dugog poena u kom je rivala držao na bekhendu. Usledio je odličan ritern Vukića i treća brejk prilika. Ovog puta Nole je loptu poslao u aut. Imamo neočekivanu situaciju,

0:1 - Imao je Vukić 40:0, pa posle 40:30 ipak uspeo dobrim servisom da izbegne komplikaciju na startu drugog seta.

 

 

6:2 -  Udarac po udarac, poen po poen i posle 35 minuta igre Đoković je osvojio prvi set!

5:2 - Nova brejk prilika za Đokovića i novi brejk, sada će servirati za osvajanje prvog seta!

4:2 - Đoković je sada na delu terena koji je u hladovini. Bez izgubljenog poena i bez problema sa suncem stiže do sigurnog gema.

3:2 - I treći gem na svoj servis Vukić je počeo asom, a ubacio je i još jedan u sigurno najlakše osvojenom gemu. Statistika kaže da Australijanac ima već šest asova što dovoljno govori o snazi i kvalitetu njegovog prvog udarca.

3:1 - Počelo je nešto dužom razmenom udaraca koju je dobio Nole, da bismo u drugom poenu videli proklizavanje našeg asa posle odlično skraćene lopte Australijanca. Deluje da se Vukić oslobodio početnog grča, izgleda konkurentnije na terenu i pokazuje da ume na visokom niovu da odigra različite udarce. Stigao je do prve brejk prilike u meču, koju je Nole spasao sjajnim servis vinerom. Vezao je još dva snažna i precizna servisa i odbio prvi napad rivala.

2:1 - Na početku meča sve je veoma jasno vidljivo. Ako Vukić pogodi prvi servis ima šanse da dođe do poena, ako ga ne pogodi u ozbiljnom je problemu. Tako je Novak stigao do nove brejk lopte, koju nije uspeo da iskoristi. Još jednu loptu je Đoković poslao u aut sa mreže, ali u novoj razmeni udaraca stigao do novog izjednačenja. Stigao je Vukić do četvrtog asa i prednosti, a zatim i do prvog gema u setu.

2:0 - Izgubio je Novak prvi poen na svoj servis, zatim vezao dva. Izbacio je potom još jedan bekhdem u aut, da bi nakon toga vezao još dva poena, a drugi upravo bekhendom.

1:0 - Vukić je pogodio prva dva servisa i pokazao da mu asovi idu od ruke, ali je sledeća tri promašio, pa je Nole stigao do brejk lopte sa tri poena u nizu. Imao je šansu naš as, ali je pogodio mrežu za izjednačenje. Odmah je stigao do nove šanse da oduzme servis rivalu i ovu je iskoristio! Odmah brejk, počelo je sjajno!

Meč je počeo. Prvi servira Vukić, odneo je "pobedu" na podbacivanju novčića. Već je poznato da će pobednik ovog duela igrati sa Lukom Nardijem iz Italije.

- Igrači su na terenu. Kreće zagrevanje.

- Novakov meč kasni zbog dužine prethodnih mečeva, ali sada su konačno svi završili. Čekamo da se Đoković i Vukić pojave na terenu i krenu sa zagrevanjem. Uskoro počinje Noletov pohod na Indijan Vels!

- Đokovićev boravak u Indijan Velsu prati se u stopu od trenutka kada je kročio na tlo kalifornijske pustinje, a američki novinari nisu krili oduševljenje s onim što su videli na treninzima srpskog asa.

- Pet godina je Novak čekao da se vrati u Indijan Vels, a kada je stigao imao je poruku za sve.

- Đoković u teniskom raju! Kako su organizatori Noletu poželeli dobrodošlicu pogledajte u posebnom tekstu!

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike