Alkaraz otvoreno preti Novaku: Mlađa generacija polako gubi strahopoštovanje prema Đokoviću

06.03.2024

19:29

1

Autor: P.K.

"Već smo ga pobeđivali i želimo tako i dalje. Poštovanje postoji, ali..."

Alkaraz otvoreno preti Novaku: Mlađa generacija polako gubi strahopoštovanje prema Đokoviću
Novak Đoković i Karlos Alkaraz - Copyright Profimedia

Bliži nam seIndijan Vels, svetski broj 1 i broj 2, Novak Đoković i Karlos Alkaraz, saznali su svoje protivnike. Neće im biti lako.

Alkaraza mnogi vide kao budućnost tenisa, uključujući i Novaka, iako on nije osvojio nijedan turnir još od prošlog leta, kada je u pet setova pobedio Đokovića.

Sada je dao opširna intervju za nemački Bild, u kome je otvoreno, ali sa poštovanjem, zapretio najboljem teniseru svih vremena.

Govorili ste da mlada generacija želi "Đokovićev skalp", ali ga još uvek ne dobija. Kada ćete konačno uzeti njegov skalp?

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i mnom, već smo ga pobedili. Mislim da polako, u pozitivnom smislu, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da ga pobedimo u velikim mečevima. Poboljšavaćemo se, hoćemo da protiv njega to postignemo više puta. Dokle god Novak igra na ovom visokom nivou u svojoj formi, biće veoma komplikovano, i uvek ćemo ga smatrati jednim od najboljih.

Đoković je neverovatno fit. Jeste li ga ikada pitali kako to postiže sa 36 godina?

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo se i dobro se razumemo, ali postoje stvari koje zadržavamo za sebe. Ne možemo dati savete našim protivnicima. Poznato je da su ishrana i spavanje važni za njega, kao i svakodnevni rad. Verujem da Novak sve to savršeno radi – 24 sata dnevno.

Možete li vi, Siner i Rune postati trio kao što su Federer, Nadal i Đoković?

- Mislim da će biti veoma komplikovano, ako ne i nemoguće, da postignemo nešto slično. Možemo samo imati dobru rivalstvo. Igraćemo mnogo turnira zajedno, često ćemo igrati jedan protiv drugog i videćemo dokle će ta rivalstvo ići. Kao malo dete često sam gledao Federerove mečeve, neću to poreći. Ali moj idol je uvek bio Rafa, jer je Španac, i zbog načina na koji igra: strast koju pokazuje. Ljudi kažu da sam ja njegov naslednik, ali ja to ne vidim tako. Rafa Nadal je jedinstven, i nemoguće je da neko bude sličan njemu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike