Novak i dalje ruši svoje rekorde! Zverev odigrao ključnu ulogu, Karlitos daleko od prvog mesta!

24.01.2024

16:24

0

Autor: A. S.

Ništa od promene na vrhu liste

Novak i dalje ruši svoje rekorde!  Zverev odigrao ključnu ulogu, Karlitos daleko od prvog mesta!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Završio je Novak Đoković sezonu na prvom mestu i već tada je bilo jasno da će se tu zadržati bar do kraja januara i Australijan opena. Razni proračuni bili su u opticaju, dosta je zavisilo i od Karlosa Alkaraza koji juri prvo mesto, ali je Aleksander Zverev danas odigrao za srpskog tenisera.

U četvrtfinalu Australijan opena, Nemac je eliminisao Alkaraza sa 3:1 i tako ga ostavio bez šanse da se vrati na prvo mesto, odnosno, tako je sačuvao Novaka Đokovića na vrhu liste.

Šta god da Novak učini u polufinalu koje je na programu u petak, sa Janikom Sinerom, ostaće prvi teniser sveta i narednog ponedeljka.

Novak je turnir u Melburnu otvorio sa 11.055 bodova, dok je Španac imao 8.855. Đoković brani titulu, a na strani Španca je bilo to što prošle sezone nije ni igrao, pa je više računica bilo u opticaju, jedna od njih bila je da Alkaraz ostvari korak više od Novaka, što mu nije pošlo za rukom.

Alkaraz je za plasman u četvrtfinale osvojio 360 bodova, a ukoliko Novak osvoji titulu, imaće 1.840 poena više od najbližeg pratioca.

Jasno je, i pored toga što juri 11. grend slem trofej u Melburnu i rekordnu 25. grend slem titulu u karijeri, Novak će nastaviti da ruši i svoj rekord na vrhu ATP liste. Davno je preskočio magičnu cifru od 400 nedelja, pa sada može da uživa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike