Adios, Karlitos! Spektakularni Zverev uništio Alkaraza, drugi teniser sveta blesnuo tek na trenutak!

24.01.2024

15:20

0

Autor: G. F.

Nemac je ovako odigrao i za Novaka

Adios, Karlitos! Spektakularni Zverev uništio Alkaraza, drugi teniser sveta blesnuo tek na trenutak!
Aleksander Zverev - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Poslednji polufinalista Australijan opena je Aleksander Zverev!

Naturalizovani Nemac je jednostavno pregazio zvanično drugog tenisera sveta Španca Karlosa Alkaraza. U prva dva seta i dobrom delu drugog, ali je na ključnom servisu, zadrhtala ruka Nemca, pa je set otišao u taj-brejk. Alkaraz se tek tada probudio, pa je ovaj meč podsetio na ono što je najavljeno, derbi, ali nakon osvojenog trećeg seta, u četvrtom je Zverev bio miran i rivalu nije ostavio ni promil šanse za trijumf, 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:4)

Momak je toliko dominirao da se može reći da je održao pravi čas modernog tenisa favorizovanom Špancu. Maestralna partija Zvereva, nema se tu mnogo toga dodati. Mogla je ova pobeda biti i znatno ubedljivija, sa nulom, ali je ovako bilo zabavnije i za navijače na Rod Lejver Areni.

Gledali smo spektakularan tenis u trećem i četvrtom setu, dok su prva dva protekla u dominaciji Nemca, koji je sjajno servirao, manje grešio, jednostavno kontrolisao duel. Alkaraz je pak na sebe podsetio tek kada bi se našao korak u polju, forhend je dobro funkcionisao, ali to nisu bili prepoznatljivi snažni udarci.

Dakle, u polufinalu Australijan opena gledaćemo dva, verujemo, klasika i više nego kvalitetna i uzbudljiva meča. Snage će odmeriti Novak Đoković i Janik Siner, odnosno Danil Medvedev i Aleksander Zverev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike