Australijan open, 7. dan: Nizala se iznenađenja kao na traci! Iga se spakovala iz Melburna! (FOTO)

20.01.2024

21:45

0

Autor: D. N.

Sedmi dan doneo je mnoge zanimljivosti

Australijan open, 7. dan: Nizala se iznenađenja kao na traci! Iga se spakovala iz Melburna! (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Na Australijan openu okončan je sedmi dan, koji nam je doneo brojna iznenađenja i eliminacije favorita, pre svih prve teniserke sveta Ige Švjontek, a za domaću publiku, bitan je trijumf Miomira Kecmanovića.

Najvažnija dešavanja, kao i obično mogli ste pratiti na našem portalu.

Blog uživo

20.31 - Novak igra meč osmine finala sa Adrijanom Manarinom, a Francuz je naročito interesantan igrač

18.11 - Čuveni Rod Lejver smatra da Novak neće osvojiti titulu, samo ako se dogodi čudo!

14.28 - Posle velike pobede nad Švjontek, Noskova je dala i izjavu za novinare.

- Igranje na takvom terenu prvi put, duel protiv Ige - stvarno sam želela da ovo dobijem i drago m je da sam uspela Ja sam stvarno želela ovu pobedu jer nisam došao sa mišlju da nemam šta da izgubim.

Tanjug/AP Photo/Andy Wong
 

Shvatila sam veoma ozbiljno. Bilo je to meč kao i svaki drugi. Znala sam da ako budem agresivna, da mogu da igram sa svakim. Očigledno će biti mečeva kada ja neću igrati svoj najbolji tenis. Ali večeras, posebno kada sam se zagrejala, osećala sam se prilično dobro. Fizički sam bila sasvim dobro. Izašla sam na teren sa namerom da odigram odličan meč, ali i da pobedim - rekla je Noskova.

13.49 - Ukrajinska teniserka Elina Svitolina plasirala se u osminu finala. Bez velikih problema savladala je Viktorju Golubić iz Švajcarske 6:2, 6:3, posle 67 minuta igre.

Njena naredna rivalka biće Noskova koja je izbacila Švjontek.

12.02 - I kod dama veliko iznenađenje.

Poljska teniserka Iga Švjontek završila je nastup u trećem kolu. Najbolja igračica planete izgubila je od 19-godišnje Čehinje Linde Noskove, posle tri seta - 3:6, 6:3, 6:4.

11.50 - Danil Medvedev je potvrdio ulogu favorita protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima. Rus, treći na ATP listi je pobedio Kanađanina koji je na 30. poziciji.

Rezultat je bio 3:0 (6:3, 6:4, 6:3) posle dva sata i deset minuta igre. Sada ga čeka duel sa Boržesom koji je iznenadio Dimitrova.

11.43 - Evo šta je između ostalog Kecmanović rekao uoči meča sa Alkarazom.

- Srećan sam što sam opet u drugoj nedelji. Definitivno neće biti lako protiv Karlosa. Igrali smo pre dve godine, on je otad uradio svašta, bio je i broj jedan. Veoma je agresivan, tako osvaja najviše poena, kad je gusto, uvek igra hrabro. Ja ću biti rasterećeniji, igraću opuštenije.

Moram na sve da obratim pažnju, moram da budem na sto odsto, ništa manje od toga neće proći - rekao je Kecmanović na konferenciji za medije posle pobede nad Tomijem Polom rezultatom 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (9:7), 6:0).

11.17 - Još jedno iznenađenje. Portugalac Nunjo Boržes (69. na ATP listi) je pobedio Burgarina Grigora Dimitrova (13.) sa 3:1 (6:7, 6:4, 6:2, 7:6).

Sada čeka boljeg iz okršaja Ože-Alijasima i Medvedeva.

10.50Karlos Alkaraz je najavio meč sa Kecmanovićem.

- Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje - rekao je Španac pošto mu je Kinez Šang predao meč.

10.30 - Norvežanin Kasper Rud završio je eliminisan u trećem kolu. Od 11. nosioca bolji je bio Kameron Nori (22. na ATP listi) posle četiri seta - 6:4, 6:7, 6:4, 6:3.

Naredni Britancu biće pobednik meča Zverev - Mikelsen.

 

 

9.17 -  Poljak Hubert Hurkač i Francuz Artur Kazu plasirali su se u osminu finala. I odigraće jedan protiv drugog. Hurkač je u trećem kolu igrao sa Francuzom, Igom Amberom, 20. na svetskoj listi i pobedio ga rezultatom - 3:1 (3:6, 6:1, 7:6 (4), 6:3).

Kazu je pobedio Talona Grikspora iz Holandije sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:1).

9.12 - Dvostruka šampionka Australijan Opena Viktorija Azarenka  pobedila je Letonku Jelenu Ostapenko sa 2:0 (6:1, 7:5) i plasirala se u osminu finala. Njena naredna protivnica je kvalifikantkinja iz Ukrajine Dajana Jastremska.

Meč trenutno 22. teniserka sveta i desete na WTA listi završen je posle sat i 24 minuta igre.

8.45 - Zatim smo saznali i kada će Novak Đoković igrati protiv Adrijana Manarina.

8.30 - Dan je počeo odlično, plasmanom Miomira Kecmanovića u osminu finala.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike