Đoković priznao da se bori sa demonima, pa pomenuo koronavirus: Još nisam na maksimumu, bioinfekcija je pri kraju!

19.01.2024

14:23

0

Autor: A. S.

Novak nije zadovoljan kako izgleda, ali jeste u kom smeru se kreće

Đoković priznao da se bori sa demonima, pa pomenuo koronavirus: Još nisam na maksimumu, bioinfekcija je pri kraju!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković se plasirao u četvrtu rundu Australijan opena, trijumfom nad Tomasom Martinom Ečeverijom u svom 100. meču na turniru. Sledeći Novakov rival biće Francuz Adrijan Manarino, a prvi reket sveta i u tom duelu ima izrazitu ulogu favorita.

Nakon trijumfa nad Argentincem, Đoković je bio vidno zadovoljan.

- Nisam odigrao najbolje što mogu, ali sam igrao bolje nego u prva dva kola. To je pozitivna promena, osećam se bolje, kako u samoj igri, tako i fizički. Ali još nisam dostigao maksimalan nivo - počeo je Novak, pa se dotakao termina mečeva:

- Pričali smo o kasnim mečevima, da budem iskren. Krenuli smo dan ranije, ali dnevni raspored utiče na kasne završetke, kao i dugo trajanje muškog formata. Medvedev je krenuo u 11. Nije idealno stanje, ali ne vidim slemove da menjaju formate dnevnih i noćnih mečeva jer se tako prodaju karte, promoviše turnir. Ne vidim da je moguće imati samo jednu sesiju koja bi počinjala oko 11 ili 12. Druga opcija je jedan meč manje na centralnim terenima, ali sam siguran da slemovi razmatraju razne opcije.

Nije Novak sve vreme bio zadovoljan, što je i očekivano. U njegovoj igri je bilo oscilacija, kako u prvom, tako i u drugom kolu.

- Nije to uvek dobar razgovor sa sobom, nekad je "treš tok", ali to je deo mene. Siguran sam da svako prolazi kroz krize, kada se ne oseća najbolje, kada sumnja, kada se fokusira da bude prisutan. Imam ekstrovertnu ličnost, pokažem emocije, nekad negativne što nije lepo, ali tako je kako je. Borim se sa demonima kao i svi ostali na terenu, nekada je bolje, nekada nije. Sve zavisi kako se osećate protiv protivnika tog dana, nekada se probudite i ne možete da se posvetite.

Novak je priznao da mu se dešava da tokom turnira misli da neće slaviti na kraju. Takva situacija je bila i sada u Melburnu.

Bez testa na koronavirus

- Nisam, ovo je standardna bioinfekcija koju sam imao, još malo mi curi nos i to je pri kraju.

- To mi se dešava u svakom meču i puno mi znači da sam večeras igrao bolje. Ne osećam se sjajno od početka turnira, zdravstveno i igrački, ali sam i pored toga u 4. rundi. Mislim da ću napredovati uz trajanje turnira, to se upravo dešava.

Ipak, uprkos brojnim problemima od dolaska u Melburn, sada fizički izgleda bolje, ali i dalje nije onaj pravi.

- Ne osećam se kao da sam na maskimumu, ali sam mnogo bolje nego pre nekoliko idana. Imao sam najbolji meča na turniru, početak nije ni blizu onoga što prikazujem, zbog zdravlja i ličnog faktora. Ipak napredujemo svakog dana, psihofizičko stanje napreduje I to se pozitivno odražava na moju igru. Igrao sam protiv igrača u formi koji je borac i ne poklanja meč, odlično se kreće. Dobro sam se spremio, dominirao na ternu već deo meča. Ohrabruje - zaključio je Novak Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike