Da li je Rafa potpuno iskren kada tvrdi: Nisam frustriran zbog Novakovih titula

06.08.2021

16:02 >> 16:05

0

Autor: Adam Štulić

Španski teniser deluje mirno, samo on zna šta je prava istina

Da li je Rafa potpuno iskren kada tvrdi: Nisam frustriran zbog Novakovih titula
Copyright Rafa Nadal i Rodžer Federer: Profimedia

Poraz od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa bez dileme dobro je uzdrmao Rafu Nadala. Pod obrazloženjem povrede zadobijene tokom Otvorenog prvenstva Francuske, španski as je odustao od učešća na Vimbldonu i Olimpijskim igrama, a pred zarvšni grend slem sezone, američkim medijima je priznao da mu Noletove pobede ne predstavljaju dodatni teret.

Osvajanjem tri grend slema u dosadašnjem toku sezone prvi teniser sveta se izjednačio sa Nadalom i Federerom po broju osvojenih najvažnijih turnira u belom sportu (20), a uoči Ju Es opena, Rafa kaže da ne oseća pritisak zbog Novakovog uspeha.

– Važno je, kao i uvek. Novak, Rodžer i ja imamo po 20 grend slem titula, ali taj podatak, niti me dodatno motiviše, niti stvara veći pritisak. Moj pristup se neće promeniti, ostajem isti i radim stvari na svoj način – istakao je Rafa.

Đoković je sa tri osvojena grend slema u sezoni postao prvi teniser s takvim podvigom od Roda Lejvera, koji je 1969. osvojio kalendarski grend slem. Nole će u Njujorku pokušati da izjednači to dostignuće i ujedno postane najtrofejniji grend slem teniser u istoriji.

Pročitajte još

– Ako Novak ili Rodžer igraju dobro i pobeđuju, to je dobro, bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao i nastaviću da se borim – naglasio je Rafa Nadal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike