Đokovićev savet zlata vredan: Kako sam sa sobom biješ tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme?

15.01.2024

10:33

0

Autor: A. S.

Novak se nakon pobede dotakao mnogih važnih tema, ali ona o veri u sebe možda je i najbitnija

Đokovićev savet zlata vredan: Kako sam sa sobom biješ tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme?
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Plasirao se Novak Đoković u drugo kolo Australijan opena i to nakon velike borbe sa mladim hrvatskim teniserom Dinom Prižmićem. Bio je aktuelni šampion prvog grend slema u sezoni četiri sata na terenu, pa je nakon meča naveo da će napraviti dan pauze i da neće trenirati.

Sve to u službi borbe za 25. grend slem trofej, do koga neće biti lako doći, ali ako neko zna kako se trijumfuje u Melburnu, zna Novak. Ambicija i samopouzdanja mu nikada nije falilo o čemu se govorilo i na konferenciji za medije.

- Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu – kao npr. u Prižmićevom slučaju u prvom kolu. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže - rekao je Đoković i dodao:

- To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća – to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva.

A Novak je bi bio Novak kada temeljno ne bi pojasnio o čemu je tu tačno reč.

- Hajde da kažemo da je pola-pola – polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih – kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li je u stanju da pobedi svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izbori sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, nešto širi odgovor - zaključio je Đoković uz osmeh.

Novak u Melburnu igra za svoju 11. titulu, odnosno jubilarnu, istorijsku 25. grend slem titulu u karijeri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike