Novakov naredni rival pun samopouzdanja: Neću da izlazim na teren ako ne verujem!

15.01.2024

09:31

0

Autor: A. S.

Australijanac zna odakle mu preti opasnost

Novakov naredni rival pun samopouzdanja: Neću da izlazim na teren ako ne verujem!
Aleksej Popirin - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Novak Đoković je imao problema na otvaranju Australijan opena, a protiv Dina Prižmića na terenu je proveo četiri sata. Tako je rešio da napravi dan pauze i ne trenira, a u drugoj rundi ga očekuje okršaj sa domaćim teniserom Aleksejem Popirinom.

Australijanac ruskog poretkla je u prvom kolu bio bolji od sunarodnika Marka Polmansa, a pred duel sa Novakom ističe da neće izaći na teren sa belom zastavom, naročito što Novak ima dan odmora više.

1:0 za Novaka

- Igrali smo prošli put kada sam imao 19 godina, fizički nisam mogao da mu pariram. Sada sam iskusniji, zreliji, mnogo fizički jači. Novak nema nikakve slabosti. Fizički je jak, neverovatan servis, odlični i forhend i bekhend. On i jeste najveći svih vremena – da bi to postao, ne smeš da imaš slabosti. Ipak, imam i ja svoja oružja za koja verujem da mogu da naprave štetu. Novak uvek traži način da se poboljša, mislim da je to mentalitet na koji se treba ugledati – i ja sam sada sazreo, naredni korak za mene jeste da postepeno gradim svoju igru: servis, ritern, sve. Već neko vreme sam na Turu, video sam i druge igrače, video kako i šta treba raditi

- Tako je kako je. U svlačionici je stav 50-50 ’za’ i ’protiv’ početka turnira u nedelju. Siguran sam da je Novak tražio da igra u nedelju, ali tako je kako je. Prošao sam u tri seta i to je važno, imaću vremena da se odmorim - rekao je Popirin i dodao da će za savet pitati zemljaka Aleksa de Minora, koji je nedavno pobedio Đokovića na Junajted kupu.

- Nisam gledao ni protiv De Minora ni Prižmića. Uradiću domaći kao i pre svakog meča, idem sa mnogo samopouzdanja u taj meč. Ne razmišljam kao da igram protiv broja jedan, to je samo još jedan meč. Servis mi je uvek važan, ali nije mi cela igra samo servis, mada će to biti posebno važno protiv čoveka koji ima verovatno najbolji ritern na svetu.

Svetsan je Australijanac ko mu je naredni rival, ali se trudi da pronađe i put do iznenađenja.

- Imam iskustvo, već sam dugo u svlačionici, trenirao sam sa svima najboljima, igrao… Neću da počnem meč misleći o tome da je on možda najveći svih vremena, verovatno jeste, ali ja moram da verujem da mogu da pobedim i da se usredsredim na sebe. Nema svrhe da izlazim na teren ako ne verujem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike