Novaku laknulo, našalio se i na račun svojih godina: Svašta mi je kroz glavu prolazilo!

14.01.2024

14:34

0

Srpski teniser ima samo reči hvale za talentovanog hrvatskog igrača

Novaku laknulo, našalio se i na račun svojih godina: Svašta mi je kroz glavu prolazilo!
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Srpski teniser Novak Đoković posle dosta mučenja plasirao se u drugo kolo Australijan opena pobedom nad Dinom Prižmićem sa 3:1.

Nole posle meča nije krio zadovoljsto nakon trijumfa na startu grend slema u Melburnu, napominjući da je hrvatski igrač veliki potencijal.

- Zaslužuje svaki kredit, aplauz, pozdrav koji je dobio večeras. Neverovatan igrač, u toj fazi svoje karijere, tako je zreo za svoje godine. Ovo je njegov momenat. Meč je mogao ode i njemu, igrao je sjajno. Pokazao je sjajan mentalitet i istrajnost. I u trećem i četvrtom setu, koji je izgubio. Naterao me je da mnogo trčim. Mnogo toga mi je prolazilo kroz glavu. Konstruisao je poene, od momenta kada je kročio na teren je koristio svoje prilike. Volim kako koristi svaki dek terena. Neverovatno se brani. S obzirom da ima 18 godina i nikada nije igrao na ovako velikoj sceni. Želim da budem u njegovom boksu, nadam se da će me pozvati, jer znam da će uraditi velike stvari u karijeri - istakao je Đoković.

On je pričao i o svojom partiji protiv hrvatskog igrača, našalivši se da nije bio loš za tenisera od 36 godina.

- Za nekoga ko ima 36 godina, prilično sam dobro počeo. Kada pomislim na to, duplo sam stariji od njega. Pokušavam da uživam na terenu. Bilo je drugačijih momenata u ovom meču, vrlo fizički zahtevan meč, bilo je dosta problema, bilo je i klizavo. Mučio sam se, pogotovo na tom kraju, imate blag povetarac koji duva u vasa leđa. Imao sam dobre momente, svestan sam da sam mogao da igram i bolje i agresivnije. Ali, ovde sam iz godine u godinu, uvek imamo kratke pripreme i sada imam priliku da se malo duže pripremim za sledeći meč".

Đoković se osvrnuo i na Andrea Agasija, koji je pratio njegov meč na Rod Lejver areni.

- Hvala ti puno, za sve što si učinio. Bilo je 4:0 i 30:30, a onda sam izgubio tri gema. To nije bilo zbog tebe, nego je moja krivica, ali inspirisao si me svojim prisustvom - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike