Održan žreb za Australijan open, Novak i dalje ne zna ko mu je prvi rival!

11.01.2024

07:39

0

Autor: A. S.

Zabavno će biti tek od četvrtfinala

Održan žreb za Australijan open, Novak i dalje ne zna ko mu je prvi rival!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili)

Do početka Australijan opena ostala su još tri dana, a danas je održan žreb za prvi grend slem u sezoni. Navijači širom sveta interesovali su se kako će sreća biti naklonjena Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu, prvi brani trofej i čuva vodeće mesto na ATP listi, drugi napada.

Novak, koji je kao prvi teniser sveta i prvi nosilac na turniru, za rivala u prvom kolu, imaće kvalifikanta/laki luzera!

 

 

Ne očekuje se da će biti problema, pa bi u drugoj rundi mogao da igra sa boljim iz duela Popirin - Polmans. U trećem kolu, potencijalni rivao je Tomas Ečeveri, ali svoju priliku vrebaju i iskusni Endi Marej i Gael Monfis.

Potom bi mogao na Bena Šeltona i Adriana Manarina, a zatim u četvrtfinalu sledi Stefanos Cicipas ili Tejlor Fric.

U polufinalu bi voljom žreba išao na Janika Sinera ili Andreja Rubljova, a u finalu je potencijalni rival Karlos Alkaraz. U drugom delu žreba su i Danil Medvedev i Aleksander Zverev, pa će biti interesantno pratiti i rasplet u njihovom delu kostura.

Alkaraza na startu čeka iskusni Rišar Gaske, Medvedev će poput Novaka, na kvalifikanta, Sinera čeka Botik van de Zandšlup, a definitivno najinteresantniji duel prvog kola biće između Cicipasa i Matea Beretinija.

 

 

Što se srpskih tenisera tiče, Laslo Đere će na otvaranju igrati protiv Francuza Artura Kazoa, a u drugom kolu ga, ako sve bude po planu, čeka bolji iz duela Holger Rune - Jošihito Nišioka.

Dušan Lajović još uvek čeka rivala u prvom kolu, a u drugoj rundi, potencijalni protivnik biće mu iz duela Kameron Nori - Huan Pablo Variljas.

Josuke Vatanuki je prvi rival Miomira Kecmanovića u Melburnu, a interesantno da nijedan od njih nije u Novakovom delu žreba. Takođe, u Melburnu se takmiči i Hamad Međedović, ali će do glavnog žreba morati kroz kvalifikacije.

Titulu brani Novak Đoković, koji od 14. do 28. januara juri svoj 25. trofej!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike