Kecmanović isprašio favorizovanog Amerikanca! Nije mu dao ni da se ponada!

08.01.2024

14:04

0

Autor: G. F.

Srpski teniser bez izgubljenog seta prošao u osminu finala turnira u Adelejdu

Kecmanović isprašio favorizovanog Amerikanca! Nije mu dao ni da se ponada!
Miomir Kecmanović - Copyright MN Press

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Adelejdu, pošto je u prvom kolu pobedio Amerikanca, Mekenzija Mekdonalda 2:0 (6:4, 6:2).

Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i američkog tenisera u istoriji, a drugi trijumf Kecmanovića, koji se trenutno nalazi na 55. mestu ATP liste. Mekdonald je 42. teniser sveta.

 

 

Srpski teniser je napravio brejk već u prvom gemu prvog seta, a onda je na svoj servis stigao do 2:0. Amerikanac je potom osvojio dva gema i izjednačio je na 2:2. Usledio je novi brejk Kecmanovića, a zatim je Mekdonald uzvratio ribrejkom. Srpski teniser je u devetom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 5:4, a onda je na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima.

Kecmanović je nastavio sa dobrom igrom i u drugom setu, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo dva gema i rešio pitanje pobednika za 74 minuta.

Srpski teniser će u osmini finala turnira u Adelejdu igrati sa Britancem Džekom Drejperom. Britanac je 62. igrač na ATP listi, a dva puta u karijeri je igrao protiv Kecmanovića. Drejper je prošle godine pobedio srpskog tenisera na ATP turniru u Lionu 6:4, 7:5, a Kecmanović je potom nadigrao Britanca u četvrtfinalu Dejvis kupa 7:6 (7:2), 7:6 (8:6).

Miomir Kecmanovičć će se nakon turnira u Adelejdu naći u glavnom žrebu Australijan Openu koji u nedelju 14. januara počinje u Melburnu, a titulu brani Novak Đoković.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike