Centralni teren na Australijan openu dobija ime po Novaku: Šta je na to rekao direktor grend slema!

05.01.2024

20:26

0

Krejg Tajli otkrio kako to može da se dogodi i ko to odlučuje

Centralni teren na Australijan openu dobija ime po Novaku: Šta je na to rekao direktor grend slema!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Poslednjih dana ponovo se vodi polemika da li bi Centralni teren na Australijan openu, koji trenutno nosi ime "Rod Levjer arena" da se zove po Novaku Đokovića.

Tom temom se bavio i direktor prvog grend slema u godin, čuveni Krejg Tajli, koji smatra da bi to bio lep gest prema najboljem igraču na svetu, ali da postoji jedna prepreka ka tom cilju.

- Ja sam prvi koji bi to podržao takav predlog. Ono što je Novak uradio na Australijan openu zaslužuje veliko poštovanje i smatram da bi to bila velika čast. Ali, to nije tako jednostavno realizovati, i za tako nešto mora da se poklope kockice - poručio je Tajli i nastavio:

- Za razliku od preostala tri gren slema mi nismo vlasnici objekta. Rolan Garos, Vimbldon i US open, odnosno federacije ovih zemalja, poseduju stadione, a mi ga iznajmljujemo. Zato mi i nemamo pravo promene imena. Vlasnik je država Viktorija u kojoj je Melburn. Mi ceo objekat iznajmljujemo od njih i veoma smo zadovoljni što ulažu novac u renoviranje i unapređenje.

Direktor Australijan opena ističe da on ne može da stavi potpis na tako nešto, bez odobrenja države Viktorije.

- Dakle, imenovanje arene bi bila kombinacija koja bi morala da se dogodi. Ja, takav potpis ne mogu da stavim, za tako nešto konačnu odluku mora da donese država Viktorija - zaključio je Tajli.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike