Rafael Nadal zaustavljen! Povratak Španca naleteo na nepremostivu prepreku!

05.01.2024

13:57

0

Autor: P.K.

Propustio tri meč lopte

Rafael Nadal zaustavljen! Povratak Španca naleteo na nepremostivu prepreku!
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

 

Teniski svet pomno prati ovih dana povratak Rafaela Nadala na teren, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede. Iako je u prvim mečevima delovao više nego sigurno, u trećem kolu turnira u Brizbejnu je poražen od lokalnog tenisera.

Nadal je poveo 7:5, ali je 55. teniser sveta Džordan Tompson uspeo da se vrati u meč i dobije sledeća dva seta 7:6, 6:4.

Da stvari budu još gore, Nadal je propustio tri meč lopte.

Tompson će u polufinalu Brizbejna igrati protiv Grigora Dimitrova, koji izbacio Rinkija Hidžikatu 6:1, 6:4.

Nadal je u singlu od povratka pobedio prvo Dominika Tima, pa Džejsona Kublera, oba sa 2:0. Ovom drugom je prepustio samo tri gema.

Protiv Tompsona je od početka bilo drugačije. Australijanac je prvi došao do brejka, ali je Nadal uzvratio i izjednačio na 4:4. Španac je posle toga došao do tri vezane brejk i set lopte i iskoristio je drugu.

Drugi set je bio intenzivan i pun neizvesnosti. I Nadal i Tompson su imali šanse da brejknu na početku seta, ali nisu uspeli da iskoriste šanse. Nadal je pri rezultatu 5:4 imao priliku za završetak meča, ali je njegov smeč završio u mreži, što je dozvolilo Tompsonu da se vrati u meč. Nadal je zatim odigrao zahtevan gem, ali je uspeo da ga dobije i ponovo stavi Tompsona pod pritisak. Međutim, Tompson je uspeo da izjednači i odvede meč u taj-brejk.

Nadal je tada podigao nivo igre i stekao dve meč lopte. Tompson se ipak nije predavao. Nadal je propustio priliku da završi meč, pošto je poslao forhend u aut. Na drugoj meč lopti, Tompson je odigrao hrabro i izjednačio na 6:6, a zatim je osvojio set loptu koju je i iskoristio.

Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
 

Nakon što je osvojio set, Tompson je nastavio snažno i u odlučujućem setu. Napravio je brejk u četvrtom gemu i poveo sa 3:1, čuvajući prednost sve do kraja. Na 5:3 je servirao za meč i uspeo da ostvari značajnu pobedu.

Navijače Nadala brine medicinski tajm-aut koji je Rafa uzeo u trećem setu zbog problema sa butinom. Morao je na masažu i intervenciju fizioterapeuta, što ga je nateralo da napusti teren i ode u toalet.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike