Gde je Nole, tu je šou! Pogledajte "ludilo" tokom konferencije Kineza (VIDEO)

30.12.2023

16:18

0

Autor: D. N.

Najboljeg srpskog tenisera već sutra očekuje duel Junajted kupa

Gde je Nole, tu je šou! Pogledajte "ludilo" tokom konferencije Kineza (VIDEO)
Copyright Printscreen/Instagram/unitedcuptennis's profile picture unitedcuptennisandwta

Novaka Đokovića i u poslednjem danu 2023. godine očekuju takmičarske obaveze. Najbolji svetski teniser (i po izboru novinara) će u nedelju, od 10 časova po srednjeervopskom vremenu odigrati prvi meč na Junajted kupu.

Naš sutrašnji rival, selekcija Kine je prvo pobedila Češku sa 3:0, a onda su održali i konferenciju za novinare.

I Dok su Žižen Džang i Kinven Ženg razgovarali sa predstavnicima sedme sile, iza paravana se pojavio Đoković koji je i dobacivao.

- Hvala svima - rekao je Đoković i krenuo da maše.

To je oduševilo kinesku teniserku koja je izgovorila "Idol" uz veliki osmeh.

- Nemoj da, ideš, nisi mi još uvek dao autogram koji si obećao - dobacila je Kineskinja, što je takođe bio povod za smeh u sali.

Nešto kasnije, i Novak je razgovarao sa novinarima, kao i Olga Danilović i selektor Srbije, Viktor Troicki.

- Imali smo nekoliko treninga u protekla tri dana. Ustvari, ja ću tokom dana raditi još, pokušaću što je moguće više vremena da provedem na terenu. Oduvek sam uživao u Australiji, igrao ovde najbolji tenis. Moja osećanja po dolasku ovde su pozitivna i radujem se što ću biti deo tima, sve je pomalo drugačije.

Nemamo prilike da takvu atmosferu osetimo tako često, jer igramo uglavnom za sebe. Sjajno je kad predstavljate svoju zemlju i nadamo se da će ovo biti sjajan početak australijske kampanje - izjavio je Đoković.

Danilović dodala je da je uzbuđena što će Đoković pomoći nacionalnoj selekciji.

- Imati Novaka u timu i uz mene na terenu je privilegija. Možete da naučite od njega zaista mnogo, ali učite i od svakog drugog igrača - istakla je ona, a Troicki je naglasio da je igranje Đokovića velika prednost za Srbiju.

- Ponosni smo na to. Kao što sam govorio i u Dejvis kupu, kada Novak igra za nas, to je velika pomoć i mnogo znači za druge igrače, uz svo njegovo iskustvo i procenat pobeda. Pomaže nam zaista mnogo - zaključio je Troicki.

Junajted kup će biti odigran od 29. decembra do sedmog januara, a Srbija j u grupi sa Češkom i Kinom. Srbija će sutra 31. decembra igrati sa Kinom, a tri dana kasnije sa Češkom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike