Nole ostaje bez velikog rivala? Nadal se vratio u Evropu, US open pod velikim znakom pitanja

12.08.2021

16:59 >> 17:15

0

Ozbiljni problemi sa levim stopalom

Nole ostaje bez velikog rivala? Nadal se vratio u Evropu, US open pod velikim znakom pitanja
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia/

Najbolji španski teniser svih vremena Rafael Nadal ima ozbiljne probleme sa povredom levog stopala. Toliko ozbiljne da je na zarepašćenje svih otkazao američku turneju i vratio se u Evropu.

Malo je reći da su Španci u šoku i velikoj panici, a čuvena Marka pokušala je da objasni šta je razlog za napuštanje Amerike na nešto više od dve nedelje pre početka US opena.

– Otišao je kod svog dokotra Anhela Ruiz-Kotora, čoveka koji je imao ključnu ulogu u oporavku od povrede ručnog zgloba 2016, kao i za ostale povrede tokom karijere. Slede detaljni lekarski pregledi i tek onda će biti odlučeno hoće li Nadal moći da igra na poslednjem grend slemu u sezoni.

U tekstu se dalje podseća da Nadal još od onog poraza u polufinalu Rolan Garosa praktično pauzira, odnosno da je odigrao samo dva meča u Vašingtonu. Propustio je Vimbldon i Olimpijske igre i ukoliko ne zaigra u Njujorku, to će biti prvi put posle osam godina da propušta dva najveća turnira u nizu.

Kada znamo da Federer odavno nije konkurentan, odnosno da je velika trojka postala bitka Rafe i Noleta, jasno je da bi molgo da se desi da knjiga spadne na jedno slovo i da Đoković ostane sam protiv svih mladih snaga svetskog tenisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike