Nastavljaju se Nadalove muke, propušta veliki turnir zbog povrede, ističe vreme za US Open

11.08.2021

08:04 >> 08:07

0

Od poraza od Đokovića nikako da se vrati na pravi kolosek

Nastavljaju se Nadalove muke, propušta veliki turnir zbog povrede, ističe vreme za US Open
Copyright Rafael Nadal, Tanjug/AP Photo/Nick Wass

Na velikoj muci je Rafael Nadal, a njegovi navijači su se baš zabrinuli. Trenutno četvrti igrač sveta, ali u teniskoj javnosti i dalje prihvaćen kao drugi najbolji nastavio je da doživljava seriju pehova.

Nakon što je šokantno izgubio od 50. igrača sveta na turniru u Vašingtonu, rano jutros je objavio da se zbog povrede povlači sa mastersa u Torontu.

U pitanju je povreda levog stopala.

– Imam taj problem već dva meseca, kao što se zna. Naravno, ne radujem se zbog toga posle svih uspeha koje sam imao ovde u Kanadi, hteo sam da igram sada posle propuštene godine. Teško mi je, ali tako je danas. Moram sada opet da pokušam da nađem način da budem bolji. Na kraju krajeva, najvažnije mi je da uživam dok igram tenis. Sada, uz ove bolove, nisam u stanju da uživam u njemu, i stvarno ne verujem da imam šansu da se borim za stvari za koje treba da se borim – rekao je Nadal.

Nadal je zbog povrede levog stopala propustio Vimbldon, koji je osvojio Novak Đoković, kao i Olimpijske igre, na kojima je slavio Aleksandar Zverev. Vratio se na turniru u Vašingtonu, gde je ispao u trećem kolu od Južnoafrikanca Lojda Harisa u tri seta.

US Open počinje već 30. avgusta.

– Stvarno sam jako želeo da igram ovde, ali sada je pravi trenutak da donesem ovakvu odluku. Nažalost, takva je odluka koju sam doneo, a u narednih nekoliko dana ćemo znati više.

Nadala će u žrebu zameniti njegov 39-godišnji zemljak Felisijano Lopes, kao srećni gubitnik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike