Nole promovisao Alkaraza u najvećeg rivala ove sezone: Najbolji meč u pravom trenutku, nadam se još boljem u finalu!

18.11.2023

23:05

0

Autor: A. Š.

Najbolji srpski teniser počistio mladog Španca i plasirao se u borbu za trofej na Završnom mastersu u Torinu

Nole promovisao Alkaraza u najvećeg rivala ove sezone: Najbolji meč u pravom trenutku, nadam se još boljem u finalu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu. Kada je bilo najvažnije, Nole je odigrao najbolji meč na turniru, i za manje od sat i po vremena sa terena počistio Karlosa Alkaraza (6:3, 6:2).

Najbolji meč na turniru za mene, u pravom trenutku je došao. Dosta sam vremena proveo na terenu na prva tri meča, puno se mučio. Lepo je za promenu dobiti u dva seta, možda i protiv najvećeg rivala ove sezone – kazao je Novak, pa dodao:

- Možda on nije bio toliko oštar. U drugom i trećem meču nisam igrao dobro, znao sam da će večeras biti visok intenzitet. Ali to je Karlos, on uvek daje sve od sebe. Počne vrlo kvalitetnim tenisom, morate da probate da izdržite te nalete, dobro sam servirao.

Brejk u prvom setu je za Noleta bio prelomni trenutak meča.

- Mislim da sam preokrenuo kada je bilo 4:3, on je imao nekoliko grešaka, posle sam igrao sa mnogo samopouzdanja. Drugi set dva brejka, neki izvanredni poeni. Zadovoljan sam pruženim, nadam se da ću sutra ponoviti ovo izdanje, ako ne i bolje - rekao je Nole.

U finalu, u nedelju od 18 časova, Novak će imati priliku da se revanšira Janiku Sineru za meč u drugom kolu grupne faze Završnog mastersa.

- Janik igra najbolji tenis u životu. Protiv ovakvih igrača igrati ovako. Bila je sjajna atmosfera, naelektrisana. Ne očekujem ništa drugačije, čak i glasnije sutra. Bio sam dosta puta u ovoj situaciji. Srećan sam kako se osećam sada – istakao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike