Nole ide po trofej u Torinu! Đoković počistio Alkaraza za finale Završnog mastersa!

18.11.2023

22:42

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta imaće priliku za revanš Janiku Sineru

Nole ide po trofej u Torinu! Đoković počistio Alkaraza za finale Završnog mastersa!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Uz malu „pomoć prijatelja“ Novak Đoković se našao u polufinalu Završnog mastersa, ali je u njemu dokazao klasu. Trijumfom protiv Holgera Runea, Janik Siner je Noletu otvorio vrata same završnice turnira u Torinu gde ga je, na pretposlednoj stepenici do trofeja, čekao Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je letos u finalu Vimbldona naneo prvom teniseru sveta jedan od najbolnijih poraza u impresivnoj karijeri, ali mu se večeras Nole revanširao sa kamatom i počistio ga sa terena 6:3, 6:2.

U finalu Đokovića čeka Janik Siner.

BLOG UŽIVO

DRUGI SET

6:2 - KRAJ! Novak je pobedio Alkaraza i plasirao se u finale Završnog mastersa. Odlučujući gem je osvojio uz jedan izgubljen poen, i to duplom servis greškom na 40:0.

5:2 - BREJK! Nole u narednom gemu servira za pobedu, pošto je i drugi put u drugom setu oduzeo servis Alkarazu! Nestvaran tenis igraju dva asa u poslednja dva gema, nižu se jedan za drugim impresivni poeni, a upravo jedan takav doneo je Novaku brejk, pošto je prethodno propustio dve vezane prilike da Alkarazu oduzme servis.

4:2 - Ma, ovo je totalni tenis. Kakav su gem odigrali Nole i Alkaraz. Imao je mladi Španac dve vezane brejk lopte, osvojio uz to jedan poen koji je bio za TV špice. Srećom, Nole mu nije ostao dužan, odmah mu je uzvratio na identičan način na poslednju brejk loptu, a posle izjednačenja je Đoković uspeo da sačuva servis. 

 

 

3:2 - "Osetio je krv" Nole, maksimalno pritisnuo Alkaraza i došao do još jedne brejk lopte. Ipak, Španac je sa dva impresivna prva servisa uspeo da se izvuče i potom sačuva šansu da se vrati u meč.

3:1 - Potvrdio je Novak brejk as servisom. Alkaraz je osvojio prvi poen u gemu, ali su naredna četiri pripala srpskom asu.

2:1 - BREJK! Nole i drugi put na meču oduzima servis Alkarazu. Pokušava Španac da igra agresivno, a to plaća sa 15 neiznuđenih grešaka u prvih 12 gemova na meču. Sa poslednje dve poklonio je Noletu gem u kojem je Srbin propustio jednu brejk loptu, a Alkaraz dve gem. Bio je ovo i najduži gem u dosdašnjem toku meča, trajao je više od sedam minuta.

1:1 - Siguran je Nole, osvaja svoj prvi servis gem u nastavku meča uz jedan izgubljen poen, a Španac je u poslednjem poenu drugog gema drugog seta izgubio i jedan čelendž.

0:1 - Prvi put na meču Alkaraz vodi. Uvodni gem drugog seta mladi Španac je završio as servisom, osvojivši gem bez izgubljenog poena.

- Duel Đokovića i Alkaraza u dvorani u Torinu gleda i nekadašnji fudbaler, kasnije i trener Juventusa, Antonio Konte.

PRVI SET

6:3 - Potvrdio je Novak brejk i osvojio prvi set. Kada je bilo najvažnije, srpski as je osvojio gem bez izgubljenog poena.

5:3 - BREJK! Novak u narednom gemu servira za osvajanje seta. Čekao je Nole strpljivo šansu i u 8. gemu prvog seta dočekao dve vezane brejk lopte. Prvu je Alkaraz sačuvao, ali je prilikom druge pogrešio iz bekhenda i poklonio Noletu poen kojim je izgubio servis.

4:3 - Poklonio je Novak jedan poen Špancu, ali to je bilo pri rezultatu 40:0 pa nije imao previše problema da osvoji gem. 

3:3 - Sjajno Španac servira na početku meča. Pre nego što je promašio prvi prvi, imao je 14 uzastopnih dobrih prvih servisa, pa i s toga i ne čudi što Nole dosad nije imao priliku da mu ugrozi servis.

3:2 - Ponovo se Nole našao u problemu na svoj servis. Žestoko je napao Alkaraz, poveo 0:30, posle čega je Đoković imao dva sjajna prva servisa za izjednačenje. Ipak, nije tu bio kraj Đokovićevim mukama, pošto je odbranio servis tek posle dva đusa. Dobra stvar je da Španac nije imao brejk loptu.

2:2 - Sada je i Alkaraz siguran, takođe je izgubio samo jedan poen.

2:1 - Puno sigurnije i bez ikakve tenzije, uz samo jedan izgubljen poen, Nole čuva početno vođstvo.

1:1 - Alkaraz koristi poslednju od tri vezane gem lopte da osvoji svoj uvodni servis gem na meču.

1:0 - Dobro je počelo, iako je bilo dramatično. Poveo je Alkaraz 15:40, ali je Nole uspeo da sačuva servis na otvaranju meča osvojivši naredna četiri poena.

- Bez obzira na mali broj odigranih mečeva, nema mnogo tenisera na svetu koji mogu da se pohvale da u duelima sa Novakom Đokovićem nemaju negativan skor.

- Marketing tim Završnog mastersa napravio je postere osam učesnika ovogodišnjeg turnira u Torinu, koji će se naći na aukcijskoj prodaji u znak podrške ekološkoj održivosti grada u kojem se organizuje takmičenje.

 - Apsolutno je svestan Karlos Alkaraz koga za protivnika ima večeras, pa je i te kako biranim rečima pričao o duelu sa Đokovićem.

- Iako je u Torino stigao sa overom prvog mesta na ATP listi na kraju sezone kao glavnim ciljem, Noletu neće nedostajati motiva da se plasira u finalni meč. Jasno je to po načinu na koji je najavio duel sa Alkarazom.

- Završni masters u Torinu već je dobio prvog finalistu

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike