Cicipas razočaran zbog povlačenja sa Završnog mastersa: Ubija me to što ne mogu da završim ovaj turnir!

14.11.2023

19:38

0

Grčki teniser u utorak je predao meč Holgeru Runeu, posle čega je doneo odluku da odustane od daljeg takmičenja

Cicipas razočaran zbog povlačenja sa Završnog mastersa: Ubija me to što ne mogu da završim ovaj turnir!
Stefanos Cicipas - Copyright Profimedia

Grčki teniser Stefanos Cicipas odlučio je da se povuče sa Završnog turnira u Torinu zbog povrede posle koje je predao meč Holgeru Runeu pri rezultatu 1:2 u prvom setu.

Rune je dobio prvi gem posle velike borbe, pošto je Grk imao dve brejk lopte. Cicipas je izjednačio na 1:1, a onda je Danac na svoj servi poveo 2:1. Grčki teniser je potom odlučio da zbog povrede preda meč.

- Izvinjavam se svim navijačima i publici koji su došli da me podrže danas. Moj doktor, posle bezbroj pregleda koje sam imao u poslednjih nekoliko dana, predložio mi je da igram, dao mi zeleno svetlo da idem i probao sam. Nažalost, osećao sam se užasno i očajno na terenu. Uradio sam šta sam mogao, uradio sam sve na najbolji način da budem spreman za meč, ali mi nije išlo – kazao je Cicipas posle odluke da odustane od daljeg takmičenja.

Cicipas je u prvom kolu poražen od Janika Sinera 6:4, 6:4, dok je Novak Đoković nadigrao Runea 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3. U drugom meču drugog kola "Zelene grupe" od 21 sat sastaju se srpski i italijanski teniser.

- Ubija me to što nisam u prilici da završim ovaj turnir! Ovo je takmičenje za koje sam se dugo spremao, potrudio se da budem potpuno spreman da pružim ono što najbolje mogu kao teniser - zaključio je Cicipas, kojeg će u nastavku takmičenja zameniti Poljak Hurbet Hurkač.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike