Ljudi, od čega je ovaj čovek napravljen: Novak pomera granice tenisa - protivnici se klanjaju Srbinu!

06.11.2023

11:00

0

Autor: Milan Nastić

Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena, jer je tokom cele nedelje boravka u prestonici Francuske imao zdravstvenih problema, ali na kraju je dominantno osvojio Pariz

Ljudi, od čega je ovaj čovek napravljen: Novak pomera granice tenisa - protivnici se klanjaju Srbinu!
Copyright AP Photo/Michel Euler

Svi igraju tenis, ali Novak Đoković uvek pobeđuje - tako se u jednoj rečenici može opisati njegova cela karijera, ali i učešće na turniru u Parizu gde je u nedelju stigao do svoje 40. titule u masters seriji.

Stvarno čudna nedelja za prvog reketa sveta, nesvakidašnja, jer je od početka turnira imao zdravstvenih problema. Prvo ga je mučio stomačni virus, a onda bolovi u leđima, ali je na kraju sve to pregurao i dominantno osvojio Pariz, čime je sedmi put u karijeri podigao pehar u prestonici Francuske.

Osim što je još jednom pokazao zašto je najbolji teniser svih vremena, ovim trijumfom je gotovo sigurno obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine. Za to mu je potrebno da na završenom mastersu u Torinu, koji startuje sledeće nedelje, pobedi na samo jednom meču u grupi, što svi i očekuju, s obzirom na to u kakvoj formi se nalazi Đoković.

Krenimo redom, u prvom meču u Parizu za protivnika je imao Argentinca Ečeverija, i može se reči da je Novak taj duel dobio bez većih problema.

Onda je u osmini finala preko puta mreže imao Grikspera, i već se tada videlo da Novak nije onaj koji melje. Holanđanin dobija prvi set, na licu Đokovića se vidi da nešto nije u redu, ali opet na kraju srpski teniser izlazi kao pobednik.

Posle meča, Nole je otkrio da je imao stomačni virus, koji ga je mučio nekoliko dana, a to se moglo videti po nekim njegovim potezima, ali ni to nije moglo da ga slomi.

Onda sledi Rune, takođe izuzetno iscrpljujući meč, jer posledice stomačnog virusa su i dalje bile vidljive.

I u ovom meču Đoković gubi set, ali naš igrač se plasirao u polufinale, gde ga je čekao odlični  Andrej Rubljov.

AP Photo/Michel Euler
 

Definitivno najteži protivnik, a to se videlo i u samom meču. Viđena je prava rovovska borba, a meč je bio toliko iscrpljujući da je Đoković morao da traži medicinski tajm-aut zbog bolova u leđima.

Kad su svi očekivali pobedu Rusa, Novak se kao feniks vraća, osvaja neke neverovatne poene, što i jeste svojstveno najboljem igraču svih vremena, i na kraju Rubljov je morao da mu pruži ruku i čestita ulazak u finale.

A, onda spektakl, novo finale za Noleta, protivnik mu je Grigor Dimitrov, van terena veliki prijatelj.

Ipak, na terenu to nije tako izgledalo, stekao se utisak da je srpski teniser rutinski savladao Bugarina i da mu je ovo bio jedan od lakših mečeva na mastersu u Parizu.

I, naravno, na kraju podizanje pehara, čime je još jednom dokazao da trenutno niko ne može da mu se suprotstavi, a najbolji pokazatelj su rezultati u 2023. godini.

Ono što je uradio Novak u 2023. godini je baš impozantno, tri osvojena grend slema, dva iz serije 1000, i do kraja godine ga čeka završni masters u Torinu. 

Šlag na tortu biće mu finalni turnir u Dejvis kupu, gde mu je cilj da ponovo sa Srbijom osvoji Salataru i tako ponovi uspeh iz 2010. godine kada su u Beogradu podigli pehar kao najbolja selekcija.

Šta drugo, Novače, nego da finiširaš ovu sezonu kako si je i počeo, trofejima, jer si igrama u 2023. godini tenis podigao na nivo koji će teško biti dostižan u dogledno vreme, a najbolji primer su protivnici koji ti se klanjaju.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike