Novaka jedna pobeda deli od magičnih 400 nedelja! A može i poraz Alkaraza!

06.11.2023

08:51

0

Autor: A. S.

Đoković menja istoriju

Novaka jedna pobeda deli od magičnih 400 nedelja! A može i poraz Alkaraza!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvajanjem mastersa u Parizu obezbedio je sebi nastavak juriša na prvu poziciju ATP liste i na kraju sezone.

Već uoči turnira u glavnom gradu Francuske, bilo je poznato šta je potrebno Novaku kako bi godinu završio na prvom mestu, a dodatno mu je pomogao poraz Karlosa Alkaraza u ranoj fazi turnira.

Ovog ponedeljka, Novak je započeo 398. nedelju na prvom mestu ATP rang-liste, i to sa 1.490 poena više od prvog pratioca Karlosa Alkaraza.

Novak u ovom trenutku ima 9.945 poena, a za prvo mesto na kraju sezone i magičnih 400 nedelja na vrhu ATP liste potrebna mu je samo jedna pobeda na završnom masters turniru u Torinu.

Ako kojim slučajem ne ostvari trijumf u grupnoj fazi, opcija je i poraz Španca, takođe samo jedan, kako bi Đoković godinu završio na prvom mestu.

Nova ATP lista nije doživela velike promene, pa je tako Danil Medvedev ostao treći, prate ga Janik Siner i polufinalista Pariza Andrej Rubljov, dok se na šestom mestu nalazi Stefanos Cicipas.

Pad je doživeo Holger Rune, koji je branio titulu u Parizu, pa je sada 10. teniser planete, a napredovali su Kasper Rud, koji je sedmi, i Aleksandar Zverev i Tejlor Fric.

Sve misli sada su uprte na završni masters, koji je na programu od 12. do 19. novembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike