Nole se suočio sa ogromnim izazovima na putu do 40. masters trofeja: Ponosan sam na jednu od najznačajnijih pobeda!

05.11.2023

17:11

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta savladao Grigora Dimitrova u finalu Mastersa u francuskoj prestonici

Nole se suočio sa ogromnim izazovima na putu do 40. masters trofeja: Ponosan sam na jednu od najznačajnijih pobeda!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Michel Euler

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u trofejnom maniru privodi kraju jednu od najuspešnijih sezona u impresivnoj karijeri. U Parizu je u nedelju podigao 40. masters trofej u karijeri, a trijumfu protiv Grigora Dimitrova je dodatno dao na značaju zbog svega kroz šta je prošao u prethodnih sedam dana.

- S obzirom na okolnosti i izazove koje sam imao ove nedelje, smatram da je ovo jedna od najznačajnijih pobeda u kategoriji Masters 1000 – rekao je Nole odmah posle meča i dodao:

- Bio sam tri meča na rubu poraza, bliži nego pobedi, tim više ovaj današnji trijumf više i znači. Zahvalio bih se svom timu što je bio uz mene, samo oni znaju kroz šta smo prolazili ove nedelje, zaista ogromni izazovi. Na taj način je pobeda još slađa.

Nole je u podigao svoj sedmi trofej u „Bersiju“.

- Neverovatno da budem sposoban to da osvojim posle tako teških uslova i situacija ove nedelje, nekako sam uspeo da pronađem dodatnu brzinu kada je bilo potrebno. Mislim da smo obojica bili stegnuti na početku, ostali smo bez gasa na kraju, ali sam na kraju nekako uspeo da nađem dodatni udarac da prebacim preko mreže. Meč je bio neizvesniji nego što pokazuje konačni rezultat… Još jedna velika pobeda za mene, veoma sam ponosan na ovo s obzirom šta sam sve prošao ove nedelje.

Otkrio je Novak i šta je posle meča rekao Dimitrovu.

- Ja sam bio u ovakvim situacijama ranije, toliko puta sam gubio finala… Blagosloven sam što sam ih više pobedio nego izgubio i nadam se da će Grigor nastaviti da igra na visokom nivou, jer je igrao fantastičan tenis ove nedelje. Nadam se da će uspeti da osvaja velike turnire – kazao je na kraju Novak Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike