Italijan koji je pričao protiv Novaka, hitno hospitalizovan! Više od titula, pamte se njegove reči protiv najboljeg na planeti!

08.10.2023

08:13

0

Autor: A. S.

Bile su to strašne reči

Italijan koji je pričao protiv Novaka, hitno hospitalizovan! Više od titula, pamte se njegove reči protiv najboljeg na planeti!
Nikola Pjetranđeli - Copyright printscreen/youtube/ Il Messaggero

Italijanska teniska legenda, Nikola Pjetranđeli, hitno je hospitalizovan!

90-godišnji bivši teniser je u četvrtak ujutru osetio vrtoglavicu, pa je iz predostrožnosti završio u bolnici u Rimu.

Sve provere su izvršene, ali detalji o njegovom stanju nisu poznati.

Pjetranđeli se smatra za jednog od najvećih italijanskih tenisera svih vremena. Dva puta je osvajao Rolan Garos, 1959, i 1960. godine i igrao još dva finala, čime se pokazao kao jedan od najboljih koji je u to vreme igrao na šljaci.

Međutim, mnogi ga pamte i po izjavi na račun Novaka Đokovića.

- Danas teniseri za osvojen Grend slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima, na primer, 500.000.000 dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom, od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete - poručio je Italijan.

Ipak, tu se nije zaustavio. Čak je pozvao i na štrajk tenisere ukoliko se Novaku dozvolilo da nastupi na Australijan openu.

- Ako na kraju australijska vlada dozvoli Novaku da igra, svi ostali teniseri bi trebalo da štrajkuju i ostave ga samog. Smatram da svi koji nisu vakcinisani ne smeju da uđu u Australiju. Svakako, nadamo se da će odluka biti što pre doneta, kako bi se zatvorila loša priča, u kojoj najgore prolazi Đoković, ali i Australijski teniski savez. Oni su sve učinili da ga vide na terenu - rekao je Pjetranđeli tada za italijanske medije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike