Novak sve radi bolje! Bivša šampionka objasnila razliku između Karlitosa i Đokovića!

01.10.2023

17:24

0

Autor: A. S.

Francuskinja bez dlake na jeziku

Novak sve radi bolje! Bivša šampionka objasnila razliku između Karlitosa i Đokovića!
Alkaraz i Novak - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Od pojave Karlosa Alkaraza na turu, sve češće se govori o velikom rivalstvu sa Novakom Đokovićem. Gotovo da se niko ne seća i ne komentariše rivalstvo sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

Ipak, jasno je da sa mladim Špancem tek kreće da se gradi rivalitet, a iako su mnogi već od Alkaraza "napravili" prvu zvezdu ovog sporta, nekadašnja šampionka Vimbldona, Marion Bartoli, objasnila je razliku.

Francuska teniserka smatra da osvojeni grend slemovi ove sezone najbolje govore o tome ko je bolji.

 

 

- Jedan je osvojio tri grend slem titule ove sezone, a drugi je osvojio jednu. Jedan je igrao četiri grend slem finala, drugi je igrao jedno. To je tako jednostavno... - rekla je Marion Bartoli, pa dodala:

- Mislim da moramo šire da pogledamo kako svi prolaze kroz sezonu. I za sada Novak radi sve bolje. To ne znači da se stvari neće promeniti, naravno. Očigledno je da je Novak više na kraju karijere, nego na početku. Ali način na koji se nosio ove sezone, njegova mentalna snaga i sposobnost da se oporavi od svega smatram izvanrednim. I ne mislim da mnogi ljudi mogu  da tvrde da imaju istu mentalnu čvrstinu kao on - navela je Francuskinja, a prenosi "Tenis Majors".

Upravo u odbranu onoga što govori Bartoli, jesu i podaci. Novak je osvojio tri grend slema, Akaraz jedan. Oni su odigrali dve meča na grend slemovima, a Novak je trijumfovao u polufinalu Rolan Garosa, dok je Špancu pripalo finale Vimbldona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike