Novak je kokoška! Kinezi šokirali svojim spiskom imena!

01.10.2023

16:24

0

Autor: A. S.

Zanimljivo, ali nisu svi zadovoljni

Novak je kokoška! Kinezi šokirali  svojim spiskom imena!
Đoković reaguje posle poena - Copyright Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Kinezi sa velikom pažnjom i strašću prate svaki sport, a naročito tenis, iako već godinama nemaju sportistu u vrhu. Ipak, Novak Đoković je neko koga vole da prate, a interesantan je i njegov nadimak koji su mu dodelili u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Najbolji svetski teniseri u Kini imaju specifične nadimke, koji su nedavno isplivali u javnosti. Neki su posebni i zanimljivi, neki uvredljivi, ima onih koji će nasmejati i tenisere kojima su dodeljeni, a ima i onih koji će sve šokirati.

Novak je tako dobio nadimak "Kokoška", a interesantno da zbog novog rivalstva koje ima sa Karlosom Alkarazom, kome je tak dodeljen nadimak "Patka", njihove mečeve nazivaju borbom kokoške protiv patke. 

Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov i nisu najbolje prošli, pa imaju razloga i da se žale. Danil je "Dugoruki majmun", a Rubljov  "Zlatni zamorac".

Ni Stefanos Cicipas nije imao sreće, njega zovu "Princeza Sisi", zbog duge kose koju ima.

"Direktorov dobar učenik", iz razloga što trenira u Akademiji Rafaela Nadala je nadimak Kaspera Ruda, dok su, interesantno termin za donji veš, "Nene", dodelili Holgeru Runeu.

Zanimljivo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike