Dokle više? Britanci sramotno udaraju po Novaku, svet ne pamti takav napad - Tužno je što je i dalje prvi!

28.09.2023

07:21

0

Autor: A. S.

"Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu"

Dokle više? Britanci sramotno udaraju po Novaku, svet ne pamti takav napad - Tužno je što je i dalje prvi!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Šta god Novak Đoković činio u svetu tenisa ili pored sporta, uvek će biti dežurnih kritičara da ukažu na nešto što smatraju manom i pogrešnom odlukom. Jedan od prvih u nizu svakako je britanski Dejli mejl.

Kao da autorima nisu dovoljne brojke koje pokazuju da je Novak jedan od najboljih ikada, a pored toga što je daleko od pohvala, prvi je kome se upućuju kritike.

Tako su ovog puta, u pokušaju da kritikuju i Novakove rivale, na račun srpskog tenisera izneli niz komentara koji nimalo nisu sportske prirode.

- Tužno je što je Đoković sa 36 godina prvi na svetu - navodi se u tekstu britanskog popularnog medija. Oni su naime citirali neimenovanog tenisera, a kako su naveli reč je o igraču koji je nastupao krajem prošlog i početkom novog milenijuma.

Takođe, nije Britanac i već je u penziji, a potpuna je agonija zašto su sakrili ime nedakašnjeg Top 10 igrača, sa kojim je navodno glavni motiv za razgovor bila kritika na račun ostalih tenisera koji godinama ne mogu da zaustave dominaciju Đokovića.

Međutim, tom prilikom su uvredili i srpskog tenisera.

- Jer kako to da pomogne ATP turu da maksimizuje zaradu od TV prava i sponzorstava ako broj 1 retko učestvuje. Odigrao je samo šest turnira van gren slemova u celoj sezoni do sada - navodi se dalje u tekstu, a potom su pokušali da nečim ukažu da su i na Novakovoj strani, da ovo zapravo nije napad na srpskog igrača:

- Ostaje zagonetka da od svih aktivnih tenisera najbolji međusobni odnos sa Đokovićem ima Jirži Veseli, češki teniser koji nije ni u prvih 300 na svetu. Dva puta je slavio bez poraza.

Na kraju je usledila analiza i traženje recepta kako pobediti Đokovića.

- Verovatno je potrebno postepeno pucanje njegove aure kako bi dominaciji došao kraj. Ili serija povreda nekoga ko se bliži srednjem dobu. A možda bi olimpijsko zlato, jedini uspeh koji izmiče Đokoviću tokom cele karijere, pomoglo da njegov nezasiti apetit izbledi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike