Novak i ja imamo divnu bitku, ali sam motivisan da ga prestignem: Alkaraz postavio sebi cilj do kraja sezone!

27.09.2023

13:21

0

Autor: A. S.

Španac ima dobru priliku

Novak i ja imamo divnu bitku, ali sam motivisan da ga prestignem: Alkaraz postavio sebi cilj do kraja sezone!
Karlos Alkaraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Veliku borbu na ATP turu vode Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Iako se nakon US opena i 24. grend slem titule, Novak vratio na presto i krči put ka novom rekordu u broju nedelja na vrhu, Španac ne planira da odustane.

I dok Novak odmara i učestvuje na revijalnom okršaju golfera, Rajder kupu, Alkaraz se sprema za turnir iz serije 500 u Pekingu.

Španac će biti prvi nosilac, jer je Đoković odlučio da preskoči azijski deo turneje, pa će mladi Alkaraz imati dodatan motiv da trijumfuje i do kraja godine pokuša da ugrozi Noletovo prvo mesto.

- Naravno da mi je to cilj. Kao što sam rekao nekoliko puta imamo tu divnu bitku za mesto broj jedan, posebno posle sjajnog izdanja Novaka na američkoj turneji - rekao je Alkaraz, pa dodao da ima veliki motiv da ponovo bude najbolji:

- Trenutno je Novak broj jedan, tako da sam ovde u Peking došao sa dodatnom motivacijom da ga prestignem u ATP trci i kasnije na listi. To mi je u glavi svaki put kada treniram, mislim o tome na svakom turniru. Nije obavezno da se vratim na prvo mesto, ali moramo postaviti sebi neke ciljeve u godini. Za mene, prvo mesto je jedan od glavnih ciljeva, tako da na velikim turnirima idem na to, da budem blizu njega i da se vratim na čelo.

Alkaras debituje na turniru u Pekingu, a potom i na Mastersu u Šangaju, pa može da osvoji maksimalno 1.500 poena na azijskoj turneji.

Novak trenutno ima 3.260 poena prednosti, a već naredne nedelje će izgubiti 750 poena, dok do kraja sezone brani još 600 poena iz Pariza i 1.500 iz Torina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike