Ana Ivanović kakvu do sad niste upoznali: Basti i ja više nemamo tajni jezik, koji deca ne razumeju

22.08.2021

05:12 >> 05:17

0

Autor: Adam Štulić

Priča o nekada prvoj teniserki sveta na potpuno drugačiji način

Ana Ivanović kakvu do sad niste upoznali: Basti i ja više nemamo tajni jezik, koji deca ne razumeju
Copyright Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger, Profimedia

O sportskoj karijeri Ane Ivanović malo toga je ostalo nepoznato. Nekada prva teniserka sveta dugo je bila miljenica nacije, pre nego što je odlučila da odloži reket i posveti se porodičnom životu s nekadašnjim nemačkim reprezentativcem Bastijanom Švajnštajgerom, za kojeg se udala 2016. godine.

Zahvaljujući nemačkom magazinu „Gala“ dobili smo priliku da jednu od najboljih srpskih teniserki svih vremena upoznamo i na malo drugačiji način, iz ugla supruge i majke (dva sina Luka tri godine i Leon jedna), koja sa 33 godine ni ne razmišlja o povratku na teren.

– Veoma sam zahvalna na karijeri. Postigla sam mnogo toga o čemu sam sanjala, ali moj fokus je danas drugačiji. Želim da nastavim da radim, imam nekoliko kompanija. Takođe, želim da provodim mnogo vremena sa svojom decom – ispričala je Ana, tokom jedne humanitarne večere u Berlinu za pomoć najmlađima.

Nemačke kolege su Anino izdanje opisali samo jednom rečju – fascinantno. U dugoj letnjoj haljini, pomalo preplanula, veoma opuštena, s karakterističnim širokim osmehom.

– Veliko mi je zadovoljstvo, jer je ovo nešto potpuno drugačije od onoga što inače radim. Lepo sam našminkana, kosa mi je oblikovana i nosim sjajnu haljinu, što nemam tako često priliku. Spremala sam se za ovo dva sata, a obično mi treba pet do deset minuta ujutru i to je to.

Istakla je Ivanovićeva da su joj u ovom trenutku deca na prvom mestu.

– U početku je bilo teško, kada su njih dvojica spavali samo po nekoliko sati. Ali, vremenom je postajalo sve bolje. Imala sam sreću da kao mlada ostvarim karijeru, sada sam mama koja radi. Ponekad je teško pronaći ravnotežu – istakla je Ana, otkrivši da li ona i Švajni još imaju vreme rezervisano za njih dvoje.

– Naravno. Uvek pokušavamo da nađemo vremena za sebe, zajedno igramo tenis ili golf. I volimo naše sastanke. Ali, takođe, volimo da vodimo naše dečake sa sobom gde god možemo.

Priznala je šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine da ne postoji neki specijalan recept za sreću.

– Ne razmišljamo toliko o tome. Pokušavamo da se usresredimo na porodičan život i da sledimo svoja srca. Imali smo divne karijere, velika dostignuća. Danas dobijamo mnogo novih inspiracija i postavljamo sebi nove ciljeve, posebno za svoju porodicu.

Otkrila je Ana i kako bi ona i nekadašnji nemački vezista reagovali kada bi njihovi sinovi izrazili želju da pođu stopama svojih roditelja.

– Najvažnije je da postanu srećni, bez obzira na to šta odlučili da urade. Mada, moj suprug uvek kaže da treba da igraju tenis – rekla je nekadašnja srpska tenisera s osmehom, otkrivši da ona i Bastijan trenutno imaju problem što ne mogu da govore jezikom koji njihova deca ne razumeju.

Pročitajte još

– Moj nemački nije tako dobar, ali mnogo razumem, dok Basti samo malo priča srpski. Trenutno slušam mnogo dečijih pesama i imam nekoliko omiljenih izraza – Morate da delite i to je opasno – nešto je što mnogo pričam u poslednje vreme. Kod kuće pričamo nemački, engleski, srpski, čak malo i španski. Sa dečacima ja uglavnom pričam na srpskom, a Bastijan na nemačkom. Luka tečno govori sva tri jezika, dok Leon još ne priča toliko, tako da sad imamo problem što suprug i ja nemamo jezik koji deca ne razumeju, nemamo tajni jezik – istakla je Ana uz prepoznatljiv osmeh.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike