Nikada ne biste pogodili o kojoj karijeri je Ana Ivanović sanjala kao devojčica

14.05.2021

12:15 >> 12:20

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnja srpska teniserka pričala o odrastanju pod NATO bombama

Nikada ne biste pogodili o kojoj karijeri je Ana Ivanović sanjala kao devojčica
Copyright Profimedia.rs

Nekadašnja srpska teniserka Ana Ivanović u podkastu nemačke preduzetnice Džudit Vilijams govorila je o detinjstvu proživljenom pod NATO bombama.

Bivša šampionka Rolan Garosa, koja se posle penzionisanja, 2016. godine, udala za nekadašnjeg nemačkog reprezentativca Bastijana Švajnštajgera s kojim ima dvoje dece, imala je 12 godina kada je počela agresija na tadašnju SR Jugoslaviju.

– Bila sam svesna šta se događa. Prve nedelje smo svi sedeli kod kuće, nismo znali šta možemo da očekujemo. Kasnije smo se navikli, nastavila sam da treniram u praznom bazenu, koji je bio preuređen u teniski teren – ispričala je Ana i prisetila se jednog momenta kada se veoma uplašila.

Ana Ivanović, Profimedia

– Pose jutarnjeg treninga roditelji su mene i brata odveli kod bake i deke. Čim smo stigli začuo se odjek… Ustanovili smo da je pogođena zgrada pored koje smo prošli nekoliko minuta ranije. Bila sam veoma uplašena.

Istakla je Ana da je imala lepo detinjstvo, ali…

– Širom zemlje ste mogli da vidite mnogo tuge i siromaštva. Moji roditelji morali su da idu u Mađarsku po hranu. Mnogo više cenim stvari, jer znam odakle sam došla. Iznad svega, naučila sam da verujem u sebe, čak i kada su okolnosti otežavajuće.

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger Profimedia

Osvajačica 15 VTA trofeja i nekadašnja prva teniserka sveta otkrila je i da je u detinjstvu maštala o veoma nesvakidašnjem zanimanju za devojčice u tom uzrastu.

– Oduvek sam sandal da budem agent CIA. Veoma me je privlačilo misteriozno u kombinaciji sa psihologijom – rekla je Ana Ivanović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike