Novak eliminisao Hrvata, pa otkrio koga prati i kome se divi: Nikada ne znate koliko nešto može da vaš inspiriše!

04.09.2023

07:19

0

Autor: A. S.

Đoković ne propušta da pomene i ostale srpske sportiste

Novak eliminisao Hrvata, pa otkrio koga prati i kome se divi: Nikada ne znate koliko nešto može da vaš inspiriše!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Novak Đoković je bez većih problema stigao do četvrtfinala US opena. Noćas je sa 3:0 poslao kući Borna Goju i sada se sprema za okršaj sa domaćim igračem, Tejlorom Fricem.

Mladi Hrvat je Novaku otpor pružio u drugom setu, ali nije uspeo da ugrozi njegov trijumf.

- Imao sam dobar početak meča, za razliku od duela sa Đereom. Zadovoljan sam nivoom svoje igre. Mislim da sa puno optimizma ulazim u drugu nedelju - rekao je Novak, pa se okrenuo narednom meču sa Fricem:

- Odradiću pripremu, pogledati mečeve kada smo igrali jedan protiv drugog, posebno ovaj poslednji u Sinsinatiju. Gledam pozitivno na to, igrali smo nekoliko puta. Servis i forhend su mu najjaći, mnogo je napredovao, radi veoma dobro, ima sjajne trenere i sigurno je da će biti motivisan. Imaće i veliku podršku, ali sam već puno puta bio u ovakvim situacijama.

A voljom žreba, ukoliko savlada Frica, sledi još jedan Amerikanac i to bolji iz duela Tijafo – Šelton.

Komunikacija sa timom

- Zahtevam najveću koncentraciju od svog tima, kao i oni od mene. U žaru borbe, mnoge ‘smešne’ reči se dogode. Koučing je dozvoljen, kada izgubim ritam, pitam ih za savet, i pomaže - rekao je Novak.

- Amerika ima tri predstavnika, to je veoma bitno za ovaj turnir. Ova zemlja je imala neke od najvećih svih vremena, Samprasa, Agasija, Konorsa, Mekinroa, svi su sjajni. Kada se naviknite na takve šampione, sve osim toga nije uspeh. Visok kriterijum je postavljen za ostale, eto, Izner je bio Top 10. Ako ne osvojite gren slem, neki misle da ste neuspešni. Siguran sam da postoji veliko uzbuđenje zbog uspeha igrača iz SAD. Tomi Pol je bio u polufinalu Australije, Ben Šelton koji je došao sa koledža pokazuje sjajan tenis, to je velika poruka za one koji idu na koledž da mogu da se unaprede. Nekada je to bilo drugačije, u moj regiji ko ode na koledž je „zdravo“ karijeri. Pažnja je sada na US Openu i vrlo je bitno da se uspe.

U osmini finala, Novak je imao podršku i kvoterbeka Njujork Džetsa Arona Rodžersa, a Srbin je objasnio odakle potiče veza sa drugim sportistima i kome se naročito divi.

- Nadam se da je uživao. Takođe, Tom Brejdi je na Rolan Garosu sedeo pored moje žene, imamo jako dobre odnose, imam veliko poštovanja prema njemu. Dugo je trajao, on je takođe u centru pažnje zbog dugovečnosti. Pokušavam da održim vezu sa sportistima iz drugih sportova, poistovećujem se sa njima, poštujem njihovu veličinu. Oni su u svojim sportovima veliki, želite da učite od njih, nikada ne znate koliko nešto može da vaš inspiriše. Zlatan Ibrahimović je moj omiljeni fudbaler, ima balkanski mentalitet, to razumem jako dobro i znamo se 15 godina. Nikola Jokić je najbolji košarkaš sveta, neverovatan čovek, svi su oduševljeni šta radi na košarkaškom terenu. Nisam ekspert, ali sam srećan što srpski igrač dominira u NBA ligi, nikada se to nije na tom nivou dešavalo. Volimo se i podržavamo, pratim i da smo ušli u četvrtfinale Mundobasketa. Pratim i odbojku, naravno da pratim, sport je moje polje života, znam kroz šta prolaze vrhunski asovi i divim im se - zaključio je Đoković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike