Nole iscepao majicu posle pobede? Siguran znak da finale ulazi u istoriju: Đoković podsetio svet na svoj legendarni meč!

21.08.2023

08:09

0

Autor: D. P.

Uskoro najbolji na svetu

Nole iscepao majicu posle pobede? Siguran znak da finale ulazi u istoriju: Đoković podsetio svet na svoj legendarni meč!
Copyright profimedia, Tanjug/AP

Novak Đoković sinoć je osvojio svoju 95. ATP titulu, trijumfom u finalu mastersa u Sinsinatiju nad Karlosom Alkarazom, trenutno najboljim teniserom na ATP listi.

Nakon četiri sata dramatične borbe u kojoj se činilo u jednom momentu da će od lekara dobiti preporuku da preda meč, Đoković se još jednom u karijeri izdigao iznad svih problema i protivnika prinudio na predaju.

profimedia, Tanjug/AP
Novak Đoković

 

Teniski svet tvrdi da je ovo finale i pobeda Srbina jedna od najboljih predstava koje je planeta imala prilike da gleda i čak je porede sa finalom Australijan opena 2012. godine, kada je Đoković trijumfovao protiv Rafaela Nadala.

 

 

Adrenalin je i tada u Melburnu posle skoro šest sati igre učinio svoje. Đoković je u naletu emocija iskidao majicu, baš kao što je to učinio i sinoć u Sinsinatiju, posle još jednog epskog trijumfa u kojem je upotrebio nadljudsku snagu da bi nadigrao 16 godina mlađeg rivala.

profimedia, Tanjug/AP
Nadal i Đoković 2012. godine u Melburnu

Podsećamo, u finalu AO 2012 godine, Đoković i Nadal su posle meča jedva stajala na nogama, pa su organizatori AO tokom ceremonije dodele pehara doneli obojice stolice kako se ne bi srušili od umora. 

Inače, teniski svet se i sada kao i pre 12 godina poklonio Srbinu.

Patrik Mekinro veruje da je ovo jedno od bnajvećih finala koje se odigralo van grend slem konkurencije.

 

 

Amerikanac Mardi Fiš morao je da ostavi krakatak komentar na Tviteru u kojem je rekao i svoje mišljenje o kvalitetu borbe:

 

 

Ameirčka legenda Kris Evert samo je kratko napisala - NOVAK!

 

 

Sten Vavrinka se obojici igrača zahvalio za tenisku predstavu:

 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike