Umro legendarni trener Janka Tipsarevića, Srbin se biranim rečima oprostio: Ono što si me naučio zauvek je deo mene i moje porodice

01.08.2023

18:42

0

Autor: P.K.

Tuga u svetu tenisa posle prerane smrti

Umro legendarni trener Janka Tipsarevića, Srbin se biranim rečima oprostio: Ono što si me naučio zauvek je deo mene i moje porodice
Dirk Hordorf - Copyright Profimedia

Dirk Hordorf, poznat nemački teniski stručnjak, preminuo je u 68. godini života. Godinama je radio sa Jankom Tipsarevićem, uz čiju pomoć je stigao do osmog mesta ATP rang-liste.

Janko Tipsarević je povodom Hordorfove smrti izrazio svoju tugu putem društvenih mreža.

- Jedna od ikona tenisa i jedan od najvećih umova našeg sporta napustio je nas ke danas. Ono što si me naučio kako da budem odgovoran i kako da živim život je nešto što je ugravirano u mene i moju porodicu do kraja vremena. Počivaj u miru, Dirk.

 

 

Hordorf je u poslednje vreme najviše sarađivao sa litvanskim teniserom Rikardasom Berankisom.

Tokom bogate karijere, sarađivao je sa mnogim značajnim imenima u tenisu, poput Rajnera Šitlera, Larsa Burgsmilera, Miše Zvereva, Vaseka Pospišila, Sergeja Stahovskog i drugih.

Bio je i selektor olimpijskog i Dejvis kup tima Tajvana, a između 2013. i 2017. godine obavljao je funkciju potpredsednika Teniske federacije Nemačke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike