Novak se vraća do kraja nedelje! Ivanišević stavio tačku na priče - To su gluposti!

31.07.2023

12:41

0

Autor: A. S.

Đoković u Americi juri povratak na prvo mesto, a i dalje je samo jedan "pravi" konkurent

Novak se vraća do kraja nedelje! Ivanišević stavio tačku na priče - To su gluposti!
Đoković i Ivanišević - Copyright MN Press

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i dalje odmara od naporne sezone i emotivnog pražnjenja nakon poraza u finalu Vimbldona, a njegov trener Goran Ivanišević već planira nastavak sezone i borbu na US openu.

Novak je po povratku iz Londona, vreme provodio sa porodicom na crnogorskom primorju, bio je i do Dubrovnika, a potom i na Žabljaku, a sada je vreme za povratak na teren.

Ivanišević je u velikom intervjuu za Sportske novosti naveo da se Đoković vraća na teren do kraja ove nedelje, kada će punom parom raditi kako bi se pripremio za grend slem u Njujorku.

- Bio je u Dubroviniku, na Korčuli. Malo se odmorio, ali sada kreću pripreme za američku turneju. Krajem nedelje počinju pripreme, lagano kreće s kondicijom, a onda i tenis. Ne znam tačno, one nedelje iza, sredinom meseca kreće za Sinsinati - rekao je Ivanišević.

Inače, prethodne sezone, Novak je propustio turnire u Sjedinjenim Američkim Državama, jer mu nije bio dozvoljen ulaz, zbog vakcine protiv koronavirusa, pa će sada biti i dodatno motivisan.

- Uvek je motivisan, Grend slem je grend slem. Opet će biti velika borba. Dobro je što se na Vimbldonu, ali i već pre u Parizu, stvorilo jedno rivalstvo dva igrača između kojih je 16 godina razlike. Svaki njihov sledeći meč će biti još bolji, luđi i gledaniji. Svaka čast svima, ali samo ga jedan igrač može dobiti, a to je Karlos Alkaraz.

Ivanišević je još jednom upitan za Novakove izlive besa, koji su nekoliko puta bili upućeni upravo njemu.

- Ma, to su gluposti! Kao prvo, ja ga pola toga ne čujem. To su ogromni tereni, publika viče i ne čuje se. Meni to ne smeta, to su emocije, negde mora da izbaci to. Stalno se piše 'opet je vikao, opet ovo, opet ono...'. Milion puta smo pričali i uopšte nemam problema s tim. I ja sam bio igrač, koji put je teško reći neku tehničku stvar u dve sekunde. Važno je da on što bolje odigra - poručio je Goran Ivanišević.

Novaka sada čeka američka turneja, koja počinje mastersom u Sinsinatiju, koji se igra od 12. do 20 avgusta, dok je US open na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike