Žreb obradovao Novaka: Srbin će imati priliku za veliki revanš „dželatu“ iz Tokija

26.08.2021

16:21 >> 18:29

0

Autor: Adam Štulić

Najbolji teniser sveta po kalendarski slem kreće protiv kvalifikanta

Žreb obradovao Novaka: Srbin će imati priliku za veliki revanš „dželatu“ iz Tokija
Copyright Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je potencijalne rivale na poslednjem grend slemu sezone.

Srpski as po trofej na Ju Es openu kreće protiv kvalifikanta, a s posebnim entuzijazmom čekaće polufinale Otvorenog prvenstva SAD, gde bi mogao da ima priliku za veliki revanš „dželatu“ iz Tokija Aleksandru Zverevu.

Iako na ovosezonskom Ju Es openu nema Rodžera Federera i Rafaela Nadala, srpski as, ipak, neće imati lagan posao, jer su u njegovom delu žreba bivši finalista grend slema u Njujorku Kei Nišikori, kao i finalista Vimbldona Mateo Beretini.

Ukoliko Nole opravda ulogu apsolutnog favorita na otvaranju turnira, u drugom kolu mogao bi da se sastane sa Janom Lenardom Štrufom, dok bi u trećem mogao na iskusnog Japanca ili Davida Gofana.

U potencijalnoj osmini finala Đokovića bi mogao da sačeka neko iz trija Aslan Karacev, Aleks De Minor ili Amerikanac Tejlor Fric, dok bi u četvrtfinalu, ukoliko prethodno ne bude iznenađenja, mogao da igra reprizu ovogodišnjeg finala Otvorenog prvenstva Engleske protiv Beretinija.

Ukoliko mastralni Srbin dođe do polufinala i bude uspešniji od potencijalnog rivala Saše Zvereva, u borbi za trofej mogao bi da ga čeka Stefanos Cicipas ili Danil Medvedev.

Pročitajte još

Turnir počinje 30. avgusta, a završava se 12. septembra, a branilac trona Dominik Tim, takođe, neće biti učesnik ovogodišnjeg izdanja Ju Es opena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike