Skandal na turniru u Budimpešti: Pokradena Kineskinja na meču sa Mađaricom otišla sa terena u suzama (VIDEO)

19.07.2023

09:01

0

Autor: D. P.

Ovo se stvarno retko viđa

Skandal na turniru u Budimpešti: Pokradena Kineskinja na meču sa Mađaricom otišla sa terena u suzama (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter

Teniski svet šokiran je događajem na VTA turniru u Budumpešti, gde se dogodio težak incident na meču između Kineskinje Žang i domaće teniserke Kjare Tot.

Žangova se povukla sa meča zbog mentalnih problema i napada panike, što je zvanično objašnjenje, a zapravo je odlučila da preda meč Mađarici zato što je od svih aktera meča, pa i protivnice, dobila neverovatno nepoštovanje.

Incident se odigrao pri kraju prvog seta, kod rezultata 5:5 i 30:15 za Žangovu, kada je jedan njen forhend završio na liniji, a dosuđen je aut.

Žangova nije želela da se pomiri sa nepravdom, već je prišla sudiji reklamirajući poen.

 

 

Međutim, uzalud su bili njeni pokušaji da izmoli kod sudije šansu da se pogleda trag lopte i izbliza utvrdi da li je loptica izašla van terena ili je dotakla liniju.

 

 

Dok se ona raspravljala sa sudijom, Totova je došla do spornog mesta pada loptice i nogom rastrljala šljaku, izbrisavši na taj način svaku šansu da se sudija ili supervizor turnira uvere u ispravnost njenog protesta.

 

 

Malo je reći da su Kineskinja i njena pratnja na tribini bili šokirani ovakvim ponašanjem rivalke.

Usledila je zatim pauza u kojoj je Žangova zatražila pomoć lekara, ali kako taj razgovor nije pomogao da se oseća bolje, ona je odlučila da preda ovaj meč.

Učinila je to tako što se pozdravila sa sudijom, a zatim i sa Totovom, kojoj skandal sa brisanjem traga nije bio dovoljan, već je počela da slavi ovakvu pobedu sa visoko podignutim rukama.

 

 

BONUS VIDEO:

Košarkaški savez Srbije

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike