Đoković dobio savet od nekadašnjeg učitelja! Novače, najbolji si, i ako osvojiš ovaj Vimbldon bićeš nedostižan!

14.07.2023

11:18

0

Autor: 24sedam

Iskusni trener je prognozirao ko bi bio opasniji protivnik u eventualnom finalu

Đoković dobio savet od nekadašnjeg učitelja! Novače, najbolji si, i ako osvojiš ovaj Vimbldon bićeš nedostižan!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Na kraju današnjeg dana znaćemo ko će se u nedelju boriti za titulu na Vimbldonu. Prvo će snage odmeriti Novak Đoković i Janik Siner, a onda i Karlos Alkaraz i Danil Medvedev, u polufinalima ovogodišnjeg izdanja najprestižnijeg teniskog turnira sveta.

Uoči meča Srbina i Italijana, iz Opatije se javio i Nikola Pilić, poznati trener, koji u dušu poznaje Đokovića sa kojim je i radio. Kako je priznao ima i nervoze, čekajući duel bivšeg učenika.

- Što sam stariji, to sam i nervozniji. U svakom slučaju, ovaj turnir je za Novaka izuzetno važan. Ako bi osvojio ovaj Vimbldon, postao bi nedostižan u svakom mogućem smislu. Danas ima veoma važan meč i daj bože da igra kao u drugom, trećem i četvrtom meču, protiv Rubljova.

Ako bude tako, favorit je bez obzira na to što je Siner imao 2:0 u setovima, ali to nije dovoljno. Novak je (pošle godine na Vimbldonu) dobio u pet setova. Želim mu da igra kao protiv Rubljova. U tom slučaju ima velike šanse - kazao je Pilić za RTS, uz uverenje da može do finala.

- Ako igra u šestoj brzini, on je najbolji igrač sveta, mada u sportu nemate garanciju. Veliki je profesionalac i zna šta treba da radi. Samo treba da ima dobar tajming kod udaraca, i bolji je igrač od Sinera, ali se često desi da bolji i ne pobedi. Već sam mnogo puta rekao da je Novak najbolji svih vremena, i daj bože da danas dobije.

Prošle godine, upravo na Vimbldonu, ali u četvrtfinalu Siner je vodio sa 2:0, ali je onda Đoković preokrenuo na konačnih 3:2...

- Ta prva dva seta nisu bila na istom nivou, kao tri seta protiv Rubljova. Ako bude tako, mislim je jači od Sinera. Hajde da mu poželimo sve najbolje, jer on zna šta treba da radi da bi pobedio.

Može li Novak do nove titule, svoje osme na Vimbldonu, odnosno ukupne 24. na grend slemovima. Pilić ipak nije želeo da prognozira.

- Teško je da prognoziram, ali moram da kažem da je Karlos Alkaraz naslednik Novaka, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ima za svoje godina fantastičan pregled igre i ima dobru ruku, a i fizički i psihički je dosta dobar. Svi želimo da osvoji ovaj Vimbldon i da se izjednači sa Federerom. I da ima neverovatan niz od kada nije izgubio na Centralnom terenu.

Kao što je rečeno, drugi polufinalni par je Medvedev - Alkaraz, pa je iskusni trener dao prednost mladom Špancu.

- Tu nema diskusije. Alkaraz je opasniji od Medvedeva. Iako cenim Medvedeva, iznenađen sam da je stigao do polufinala. Jedva se izvukao protiv Amerikanca  (Jubenksa)  i mislim da je Alkaraz mnogo opasniji, ako bismo imali to finale - zaključio je Pilić.

Meč Đoković - Siner možete da pratite od 14.30 u tekstualnom prenosu na našem portalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike