Natalija se vratila u Srbiju posle sjajnog Vimbldona: Htela sam da uživam, neki kažu da previše pričam o mom Nikoli

12.07.2023

20:21

0

Autor: P.K.

Srpska teniserka opet prošla kroz lepe trenutke, sada će da se ugleda na Novaka i nastavi dalje

Natalija se vratila u Srbiju posle sjajnog Vimbldona: Htela sam da uživam, neki kažu da previše pričam o mom Nikoli
Natalija Stevanović - Copyright Printscreen/RTS

Natalija Stevanović je prosto osvojila Srbiju svojim nastupom na Vimbldonu, prolaskom kroz sva tri kola kvalifikacija i pobedom u prva dva kola bez izgubljenog seta.

Ipak, u šesnaestini finala nije mogla protiv iskustva dvostruke šampionke Vimbldona Petre Kvitove.

Njen taj sjajni nastup posle višegodišnjih pauza zbog medicinskih problema, višestrukih operacija i sjajnog povratka, kao i krajnje šarmantni karakter – sve je to dovelo do toga da Srbija dobije novu sportsku ljubimicu.

Natalija se vratila u Srbiju, ali se neće dugo zadržavati, jer se nastavlja takmičarska sezone. Ona je sada prvi put posle Vimbldona pričala o tamošnjem iskustvo.

- Igrala sam desetak puta kvalifikacije na grend slemovima. Prošle godine sam na Vimbldonu izgubila u trećem kolu kvalifikacija, pa sam imala šansu da nastupim kao "srećni gubitnik". Tada sam se i upoznala sa kompleksom Vimbldona, tako da ovog puta kada smo došli nije mi bilo sve kao "vaaau!". Bilo je "vaau", ali, ej, tu smo, sada igramo tu. Osećaj je bio fenomenalan. Pozdravila sam travu, rekla sam hajde da odradimo ovo, ovo je prvi put, da uživamo maksimalno. Potrudila sam se da tako bude. Čak je i publika bila na mojoj strani, skandirali su moje ime – priča Natalija sa blagim niškim akcentom.

Sledi sezona tvrde podloge, a Natalija se ugleda na koga drugog do na Novaka Đokovića.

- On može da se transformiše i da igra dobro na svakoj podlozi. Sad hoćemo i mi tako, da lepo završimo godinu, pa onda da sumiramo i da u sledeću uđemo još bolje.

Natalija sve vreme priča u množini, jer tu računa i svog supruga, koji joj je i trener, nekadašnjeg vaterpolistu Nikolu Stevanovića.

- Neki kažu da mnogo pričam o svom mužu i treneru Nikoli, ali, jednostavno, mislim da bez njega ništa od ovoga ne bi moglo da se desi, naravno i bez porodice i prijatelja i sve te energije koju dobijam od njih. Nikola je bio vaterpolista, bio je jako perspektivan i igrao je u juniorskim reprezentacijama. Kada sam imala operaciju on je igrao u Nemačkoj i vratio se u Srbiju da bismo bili zajedno. Posle oporavka sam ga zamolila da krene na koji turnir sa mnom, to je ispalo jako lepo i pozitivno. Ni sama ne znam kako sam uspela da ga ubedim, ali on sam kaže da ta moja predanost i žar u očima koji je video, da je to nešto neverovatno. Mislim da je sve krenulo iz ljubavi, naše ljubavi i generalno ljubavi prema sportu. Želimo da inspirišemo druge ljude, da ostvare neku vezu u kojoj će zaista želeti da neko uspe, da li će to biti roditeljska veza ili trenerska između igrača i trenera, svejedno. Ako neko zaista želi da ti uspeš, mislim da je to ključ svega. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike