Plakao sam dosta posle tog meča, ali definisao mi je putanju! Đoković se prisetio šta mu je okrenulo karijeru i stvorilo istoriju!

12.07.2023

18:29

0

Autor: A. S.

"Sada kad se osvrnem na te trenutke, zahvalan sam na istim, ali tada, kada sam to doživljavao, nije baš bilo tako"

Plakao sam dosta posle tog meča, ali definisao mi je putanju! Đoković se prisetio šta mu je okrenulo karijeru i stvorilo istoriju!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković čeka na polufinale Vimbldona i okršaj sa Janikom Sinerom. Duel sa Italijanom igraće se u petak, a Novak tako nastavlja da korača ka novoj grend slem tituli.

I dok mu je u Londonu slobodan dan, razgovarao je sa srpkim novinarima, pa je bilo reči o jednom porazu i gubitku na grend slem, koji ga je toliko slomio. Suze posle meča sa Jirgenom Melcerom u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine, Novak pamti i dan danas.

Tada je vodio sa 2:0 u setovima i koračao ka plasmanu među četvoricom najboljih. Ali je onda Austrijanac krenuo u preokret, a posle meča, Đoković je boravio u hotelskoj sobi kod Marjana Vajde i Miljana Amanovića.

- Sećam se dobro tog meča, najviše zbog emocija koje sam imao posle njega. Dosta razočaranja, ne samo zbog meča, već u tom trenutku se nisam osećao najmotivisanije. Dosta sam bio potišten, profesionalno, za tenis. Trebalo mi je da se nešto desi, da prevagne na pozitivnu stranu jer nisam beležio odlične rezultate koje sam želeo, nisam dobro igrao, nisam se dobro osećao, tako da je takav trenutak bio. Jedan od onih koji definišu putanju za budućnost i to je upravo taj meč koji je meni puno pomogao da postavim neke nove temelje za dalje. Sećam se dobro da sam plakao dosta posle tog meča u sobi kod Marijana i Miljana, onda smo dugo razgovarali i postavili neki novi plan sutra i od tog trenutka je karijera stvarno krenula uzlaznom putanjom - rekao je Đoković srpskim novinarima.

Ta noć je očigledno urodila plodom, jer je do kraja sezone podigao formu, a onda u 2011. godini osvojio tri grend slem titule. Polako je pisao istoriju.

- Igrao sam drugo finale US opena 2010, osvojili smo Dejvis kup i mislim da je taj Dejvis kup bio ta neka kapisla, odskočna daska za mene igrački. Od tog brijanja glave, 43 pobede zaredom! Zaista, sada kad se osvrnem na te trenutke, zahvalan sam na istim, ali tada, kada sam to doživljavao, nije baš bilo tako.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike