Osmi dan Vimbldona: Novak slomio Hurkača, Jubenks napravio senzaciju, izbacio Cicipasa! Alkaraz preživeo Beretinija!

10.07.2023

22:23

0

Autor: 24sedam

Uzbuđenja je bilo na pretek i ovog ponedeljka u Londonu, znamo sve četvrtfinaliste

Osmi dan Vimbldona: Novak slomio Hurkača, Jubenks napravio senzaciju, izbacio Cicipasa! Alkaraz preživeo Beretinija!
Novak Đoković tokom meča sa Hubertom Hurkačem - Copyright AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale Vimbldona i to je najvažnija vest osmog dana takmičenja na grend slemu.

Kompletirana je lista četvrtfinalista. Pored Noleta, koji će igrati sa Andrejom Rubljovom, među osam najboljih prošli su i Janik Siner - Roman Safjuljin, Danil Medvedev - Kristofer Jubenks, Holger Rune - Karlos Alkaraz.

U konkurenciji teniserki za polufinale će se boriti Iga Švjontek i Elena Svitolina, Džesika Pegula i Marketa Vondrušova, Medison Kiz i Arina Sabaljenka, odnosno u reprizi prošlogodišnjeg finala Ons Žaber i Elena Ribakina.

 

 

BLOG UŽIVO:

22.00 - Završen je i ovaj dan Vimbldona. Imamo sve četvrtfinaliste, a poslednje mesto izborio je zvanično prvi teniser sveta Karlos Alkaraz. Mladi Španac je posle 3:6 u prvom setu, slavio protiv Beretnijia u anredna tri sa 6:3, 6:3, 6:3.

21.22 - Holger Rune je opravdao ulogu favorita i savladao Grigora Dimitrova posle izgubljenog rpvog seta. Bilo je 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:3) za Danca.

18.29 - Ons Žaber je ekspresno izborila mesto u završnici Vimbldona. Savladala je Petru Kvitovu sa 6:0, 6:3 za jedva nešto više od sat vremena igre.

17.59 - Poznato je kada će Novak Đoković izaći na teren protiv Rubljova. Početak meča zakazan je za utorak kao drugi meč na Centralnom terenu. Prethodno će od 14.30 na teren izaći Švjontek i Svitolina.

17.56 - Arina Sabalenka počistila Ekaterinu Aleksandrovu sa 6:4, 6:0 za samo 73 minuta igre.

17.31 - Senzacija u osmini finala! Kristofer Jubenks, momak koji prvi put učestvuje na Vimbldonu, prošao je među osam najboljih! Savladao je Stefanosa Cicipasa sa 3:2 (3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:4). Sledeći rival mu je Danil Medvedev!

17.20 - Prva Noletova izjava posle meča sa Hurkačom najbolje opisuje kroz šta je naš as prošao u dva dana borbe.

 

 

17.01 - Gotovo je! Đoković je u četvrtfinalu Vilmbldona, posle velike borbe sa Hurkačem!

16.01 - Novak se oglasio pred sam povratak na teren. Pogledajte šta je imao da poruči!

15.44 - Druga predaja danas. Lehečka nije mogao da izdrži bolove i posle izgbuljenog drugog seta, čestitao je Medvedevu na porolazu u narednu rundu Vimbldona.

15.40 - Novak i Hurkač na terenu.

 

15.38 - I Jiri Lehečka predao duel Danilu Medvedevu. Čeh nije mogao da nastavi zbog povrede, Rus na kraju, nakon dva seta ide u naredno kolo.

 

 

15.35 - Iga Švjontek se sjajno zabavila na treningu. Opšte je poznato da je Poljakinja veliki ljubitelj fudbala, naročito svog zemljaka Roberta Levandovskog, pa je na današnjem treningu vežbala sa fudbalskom loptom.

 

 

15.13 - Meč Medvedeva i Lehečke prekinut je jer je nekome na tribinama pozlilo. Deluje da sa navijačem nije ništa ozbiljno pošto je na nogama, u pratnji službenih lica, izašla sa tribina. Rus vodi sa 6:4, 3:1.

15.11 - Elena Ribakina iz Kazahstana prošla je dalje posle samo 5 odigranih gemova, pošto joj je Brazilka Beatriz Hadad Maja predala meč zbog povrede pri rezultatu 4:1.

14.44 - Amerikanka Medison Kiz plasirala se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u osmini finala pobedilau Miru Andrejevu 3:6, 7:6 (7:4), 6:2. Mlada Ruskinja je imala 4:1 u drugom setu i brejk loptu, ali je nije iskoristila i iskusna rivalka je okrenula meč u svoju korist.

14.35 - Karlos Alkaraz trenira i danas, dok čeka na duel sa Mateom Beretinijem.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wimbledon (@wimbledon)

14.20 - Novak na treningu i danas. Iako je kasno sinoć izašao sa terena, a duel sa Hubertom Hurkačom nastavlja danas, Đoković je rešio da trenira.

 

12.20 - Andrej Rubljov i dalje ne zna kako je uspeo da vrati onu lopticu za trijumf protiv Aleksandra Bublika.

11.18 - Fotografija Novaka i Stefana oduševila javnost. Da li je svet tenisa dobio novog naslednika trona?

8.38 - Danas nas između ostalog očekuju i mečevi Matea Beretinija i Karlosa Alkaraza, kao i Grigora Dimitrova i Holgera Runea.

8.33 - Kao što je rečeno, meč bi trebalo da počne oko 16 časova.

Biće to drugi meč dana na Centralnom terenu, posle duela između Kazahstanke Jelene Ribakine i Beatriz Hadad Maje iz Brazila.

Program na Centralnom terenu počinje u 14.30 časova.

8.15 - Danas je za Đokovića lepa godišnjica. Tačno pre 365 dana osvojio je svoju sedmu titulu na Vimbldonu. U finalu prošle godine pobedio je Nika Kirjosa.

8.10 - Pogledajte i kadrove od sinoć kada Srbin i Poljak napuštaju teren.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike