Sutra se nastavlja meč: Policijski čas brži od Novaka

09.07.2023

23:36

0

Srpski teniser nastavlja sutra meč protiv Hurkača pri vođstvu od 2:0 u setovima

Sutra se nastavlja meč: Policijski čas brži od Novaka
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković svoj meč protiv Huberta Hurkača nastavlja sutra zbog policijskog časa.

Organizatori Vimbldona odlučili su da će ovaj duel biti nastavljen u ponedeljak, pri vođstvu srpskog tenisera sa 2:0, a oba seta je dobio posle taj brejka.

Za sada se ne zna kada će biti odigran njegov duel, ali pretpostavlja se da će biti drugi meč na Centralnom terenu, a prvi je zakazan za 14.30, kada izlaze na teren Hadad Maja i Elena Ribakina.

Što se tiče večerašnjeg okršaja, Nole se dosta mučio protiv nezgodnog Poljaka, a najbolji pokazatelj je da je oba seta dobio posle taj brejka.

Hurkač je poznat kao odličan server, a to je pokazao i večeras, ali na našu sreću, Đoković je u odlučujućim trenucima bio na visini zadatka i na kraju uspeo da povede sa 2:0 u setovima, tako da će mu sutra biti olakšan put do plasmana među osam najboljih, a za to mu je potrebno da osvoji još jedan set. 

BONUS VIDEO:

7.6 - Dobro je, Novak i drugi set osvaja posle taj brejka. Ali, odmah posle toga prekinut je meč zbog policijskog časa.

6:6 - Kao u prvom setu, odluka pada posle taj brejka. Idemo Nole za vođstvo od 2:0. 

6:5 - Đoković je obezbedio još jedan taj brejk. Verujemo da Nole može i da izbegne taj momenat, ako oduzme servis Hurkaču. To bi bio veliki korak ka plasmanu među osam najboljih na Vimbldonu. 

5:5 - Brz gem koji je pripao poljskom teniseru i nastavlja se borba i u drugom setu,kao što je to bio slučaj u prvom.

5:4 - Siguran Đoković, treba mu još jedan gem kako bi stigao do 2:0 u setovima. Nadamo se da srpski teniser ima snage da stigne do velike prednosti.

 

 

4:4 - Hurkač je spasio četiri brejk lopte, tako da nema i dalje nijednog brejka u toku ovog meča. Servisi odlučuju gemove. 

4:3 - Novi gem za Đokovića. Nole je ponovo siguran na svom servisu, nadamo se da je vreme za brejk. Držimo fige.

3:3 - Ništa novo. Hurkač dominantan na svom servisu,Đoković i dalje nema rešenje za njegove ubitačne projektile.   

3:2 - Početk drugog seta preslikan prvom. Svako je siguran na svom servisu, i čini se kao da se čeka greška protivnika. Verujemo da će Nole uspeti da stigne prvi do brejka.

2:2 - Šteta. Imao je Nole brejk šansu, ali Poljak je kad je bilo najvažnije odlično servirao i osvojio gem.

2:1 - Dobro je, Nole i dalje siguran na svom servisu. Nadamo se da će uspeti da napravi taj brejk i tako sebi olakša posao u nastavku okršaja protiv Hurkača.

1:1 - Poljak nastavlja da bombarduje svojim servisima i dolazi do izjednačenja na početku drugo seta.  

1:0 - Dobro je Đoković krenuo i drugi set. Bitno je da je osvojio svoj servis,što je najvažnije da Nole ima kontinuitet. 

Kreće drugi set:

7:6 - Nole osvaja prvi set. Posle velike borbe, Srbin je do prednosti stigao tek posle taj brejka. Sada se lakše diše. Definitivno je teško igrati protiv igrača koji ima odličan servis.

6:6 - Kao što smo očekivali,odluka ko će da osvoji prvi set biće doneta posle taj brejka. Težak meč za srpskog tenisera.

5:6 - Perfektan gem Hurkača,Novak servira da ostane u igri i uđe u taj brejk. Idemo Nole, držimo fige.

5:5 - Nole je bio pod pritiskom,ali kad je bilo najvažnije Đoković je uspeo da osvoji svoj gem i tako ostao u trci za osvajanje prvog seta.  

4:5 - Napokon jedan uzbudljiv gem. Imao je Nole priliku da napravi brejk,ali razorni servis su opet Hurkača spasili. Sve smo bliži taj brejku.  

4:4 - Svaki gem je preslikan. Sigurnu na svojim servisima i do sada nijedan teniser nije ni blizu da napravi brejk. 

 

 

3:4 - Ovaj duel se čini malo dosadnim, jer obojica su toliko sigurni na svojim servisima, tako reći nema nikakve borbe. Kao da taktiziraju i čekaju grešku drugog. 

3:3 - Nole osvaja svoj gem sa nulom, kao što je bio slučaj u prethodna dva. Izgleda kao da se i dalje obojica zagrevaju za ono što će se desiti u toku meča. 

2:3 - Za sada svako na svojem. Hurkač osvaja i treći gem na svom servisu bez većih problema. Nastavlja se borba. Nadamo se da će do brejka prvi stići srpski teniser.

2:2 - Đoković siguran na svom servisu. Za sada obojica ni blizu brejka, opipavaju puls na početku duela na Centralnom terenu.

1:2 - Poljak prilično siguran na svoja prva dva gema. Najveća njegova prednost leži u odličnom servisu. Biće ovo jedan iscrpljujući duel za srpskog tenisera.

1:1 - Đoković bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi gem na meču. Obojica na startu opipavaju jedan drugog.

0:1 - Hurkač siguran na svom servisu i osvojio prvi gem na meč.  

Kreće meč:

Nole večeras igra 100.meč na Vimbldonu, ispred njega su Federer sa 120, i Konors sa 102.

Uskoro kreće meč između srpskog i poljskog tenisera. Prvi će servirati Hurkač.

Đoković i Hurkač izašli na teren uz ovacije publike na Centralnom terenu.

20.50 - Švojntek i Benčićva su otišle u treći set, tako da Đoković protiv Hurkača neće početi pre 21.45, i postoji velika bojaznost da neće uspeti da ga završi zbog policijskog časa. Taj meč mora da se završi do ponoći po srednjevropskom vremena, što je malo verovatno.

- Navijači Novaka Đokovića polako pristižu na Centralni teren. 

- Kako sada stvari stoje Novakov meč neće neće krenuti pre 21.00, tako da postoji velika šansa da ga večeras ne završi, što znači će morati i sutra na teren.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike