Čudesna Natalija nastavlja pobednički san! Nišlijka zablistala na Vimbldonu!

07.07.2023

14:49

1

Autor: A. S.

Korpač je bila težak rival, a pravi izazov tek sledi

Čudesna Natalija nastavlja pobednički san! Nišlijka zablistala na Vimbldonu!
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Natalija Stevanović nastavila svoj san na Vimbldonu, u drugoj rundi je bila bolja od Tamare Korpač sa 2:0 (7:5, 7:5), pa će na debitantskom nastupu igrati u trećoj rundi gde je čeka Petra Kvitova.

Nije Natalija ušla u meč drugog kola poput duela sa Pliškovom. Od starta je bilo jasno da je promenila stil igre za Nemicu, pa je dosta kombinovala, što rivalki nije odgovaralo. Požalila se srpska teniserka na bolove u stomaku u petom gemu, nakon medicinskog tajm-auta uspela da se vrati, ali je period adaptacije potrajao.

Na servis Korpačove se igralo na razliku, dok je Stevanović svoj suvereno čuvala, sve do sedmog gema, kada je posustala i rivalki prepustila prednost. 

Odmah je usledio i ribrejk, pa je Srpkinja, koja je u ovom duelu stajala daleko iza osnovne linije, ponovo bila u igri. Nemica je servirala snažnije, što je i bila njena glavna prednost, dok je Natalija nažalost prednjačila u neiznuđenim greškama. Ipak, nakon jednog sata i 26 minuta igre, Nišlijka je prebacila pritisak na stranu rivalke i oduzela joj servis za osvajanje prvog seta.

Drugi je krenuo neočekivano lako, sa brzih 2:0, ali ovaj poklon Natalija nije dugo čuvala, odmah je Nemica vratila servis, ali je četvrti gem obeležila drama. Igralo se 15 minuta, osam brejk prilika je imala Natalija, a tu poslednju je i iskoristila za 3:1.

Delovalo je tada da je slomila rivalku, ali nakon 4:1 i 5:2, poklonila gem Korpač i vratila je u meč. Vezala je nemica tri gema, stigla na 5:5 i imala sve u svojim rukama. Uspela je Stevanović da smiri ruku i konačno ubaci prvi servis, za 6:5 i siguran taj-brejk, a onda učinila isto što i u prvom setu, brejk u pravom momentu, za pobedu i treće kolo, 7:5.

Tamo je čeka Petra Kvitova, definitivno najteži rival u ovom trenutku.

Blog uživo

7:5 - Krenula je agresivno Natalija i na servis Nemice, pokušala da reši pitanje pobednice. Koristila je i greške Korpačove, koja je odservirala duplu servis grešku, za 30:40. Korpač šalje lopticu u aut za kraj drame!

6:5 - Na svom servisu, Natalija je izgledala drugačije. Dva snažna servisa za 30:0, i dve greške Korpač, Stevanović prekida niz rivalke.

5:5 - Stiže Natalija i do 14. neiznuđene greške u ovom setu, a greši i Nemica, 15:15. Međutim, stigao je umor srpsku teniserku, koncentracija u padu, dok se Korpač sada osnažila i pronašla šansu da ostane na Vimbldonu.

5:4 - Korpač nema izbora, krenula je agresivno, na sve ili ništa, i stigla do 0:30. Igrala se Natalija sa živcima navijača i Nemici dala tri brejk šanse, a iskoristila je već prvu.

5:3 - Korpač servira za opstanak u meču. Nije Natalija prepustila Nemici lak gem, već je od starta pritiskala rivalku. Ipak, Korpač je servirala snažno.

5:2 - Nemica se budi i čisti linije. Nije kraj, jasno je to i Stevanović, ali je u lošem trenutku napravila duplu grešku i rivalki dala dve brejk lopte. Uspela je da se izvuče sa dva snažna forhenda, ali evo i drugog izjednačenja. Izvukla se Natalija i došla na korak od trećeg kola.

4:2 - Greši Korpač, ali je i Natalija prepustila rivalki inicijativu, pa je ubrzo servirala.

4:1 - Brzo je Natalija krenula u ovaj servis gem. Snažnim servisima došla do 40:15, a zatim je usledila i jedna dupla greška, ali se onda Nemica probudila, 40:40. Ipak, nije se Natalija dala, rešila je da brzo dođe do trećeg kola.

3:1 - Dosta sitnih grešaka provuklo se u ovom gemu na obe strane, a Korpač je očigledno ispala iz ritma i dala dve brejk šanse Nataliji, 15:40. Šteta, propustila je obe, greškama, ali ni Korpač se ne snalazi, pritom, nervozu nije uspela da sakrije. Lepo i strpljivo je igrala Natalija, dobar drop-šot za novu brejk šansu. Korpač još uvek nije pronašla rešenje za Natalijine promene ritma, ali ni Srpkinja ne uspeva da iskoristi još jednu brejk priliku. Ponovo je Stevanović odličnim riternom stigla do vinera, potom i do šeste brejk lopte, ali se nastavila borba u momentima kada je meč ušao u treći sat. Nadmudrivanje je potrajalo i do osme brejk šanse, a ovu je konačno iskoristila Natalija, nakon skoro 15 minuta!

2:1 - Ne posustaje Nemica. Jasno je da ukoliko bi Srpkinja stigla do 3:0, nema čemu da se nada. Ali i greši, 30:15. Novi viner Nemice, 30:30, a ubrzo i prilika za brejk. Pogrešila je Natalija pod pritiskom rivalke, a zatim i odgovorila sjajnom paralelom, 40:40. Narednu paralelu je pročitala Korpač, za drugu brejk šansu. Ponovo dobro čita i vraća brejk.

2:0 - Odgovara i Korpač, ali i greši, pa Natalija ima priliku da u ranoj fazi seta stigne do brejka! Čistu lopticu, Korpač šalje u aut, Natalija je bila na drugoj strani, već savladana, ali dobija poklon Nemice.

1:0 - Nakon kraće pauze počeo je drugi set, servisom Natalije Stevanović. Krenula je od starta slajs igrom, ali je i volej poslala u mrežu, 0:15, što je brzo ispravila, vinerom, 15:15. Međutim, jasno je da u ovom gemu neće biti lagano. Ali, nastavlja Natalija gde je stala, evo prednosti.

Prvi set

7:5 - Korpač kreće servis greškom, ali je potom grešku ispravila neverovatnim volejom, 15:15. Mnogo trčanja, ali se isplatilo, Natalija je namučila rivalku, ali i stigla sve one loptice koje su čistile linije, 15:30. Nova greška Nemice, dve set lopte, ali i dve greške Natalije, pod pritiskom dobre igre Korpač. Tri puta je slala lopticu u istu stranu, nije mogla Nemica da ogovori na poslednju paralelu, ali eto i novog izjednačenja. Nova greška Srpkinje, čak 20. u ovom setu, ali nije kraj. Ne da se ni Korpač, skratila je loptu za prednost koja vodi u taj-brejk. Ali, Natalija čisti liniju! Četvrto izjednačenje, ali evo ga, nakon jednog sata i 26 minuta, Natalija ima prednost u setovima!

6:5 - Izgradila je Natalija gem, 15:0, ali je potom i poslala lopticu u mrežu, 15:15. Velika borba na mreži, igra nerava i Nemica prva popušta, 30:15, a zatim i forhend šalje u mrežu, 40:15. Opet dupla servis greška u lošem trenutku, Nemica ima izjednačenje, ali i greši, prednost za Stevanović. Ponovo dupla servis greška, Natalija polako popušta, ali i Nemica greši. Konačno je gotov gem, pritisak je ponovo na Korpač.

5:5 - Nemica servira za opstanak u setu i ne ide joj lako. Pod pritiskom šalje volej u mrežu za 15:30. A ubrzo je greškama dala Nataliji i prvu set loptu. Međutim, greši i Stevanović, 40:40. proklizala je srpska teniserka, krenula da se vraća na drugu stranu, što je Nemica pročitala i vratila prednost, a zatim i stigla do izjednačenja.

5:4  - Vratila se Natalija slajs udarcima i iznenadila Korpač, 15:0. Razigrala se Stevanović za 40:15, definitivno je to njena igra. 

4:4 - Gradila je Natalija poen, izvukla Nemicu na mrežu, ali je volej završio u mreži. Na sličan način, ponovila je grešku, 30:15, ali i izazvala grešku rivalke, 30:30. Korpač nije uspela da se odbrani, brejk šansa za Nataliju, ali je usledio i novi viner Nemice, 40:40. Prvi servis je problem i za Tamaru, ali je zato drugi bio odličan, za prednost u gemu. Ušla je Nemica u mini raspravu sa sudijom, tražila je poen nakon čelendža, ali je sudija smatrao da treba da ponovi servis. Međutim, pri promeni ritma, Natalija vraća izjednačenje, 40:40. Evo i trećeg izjednačenja, a i nove brejk prilike. Vraća brejk Natalija, idemo ispočetka!

3:4 - Lepo je Natalija prošetala rivalku po terenu, ali i na kraju pogrešila, 0:15. Greši Stevanović, zatim i druga dupla servis greška i Nemica ima dve brejk lopte. Odgovorila je Natalija dobrim servisom, 40:40. Servisima se izvukla i primorala rivalku na greške. Ali evo i vinera Korpač, za prednost i novu brejk šansu. Taman je stigla do izjednačenja, nova dupla servis greška, ali potom i greška Nemice, za četvrto izjednačenje u gemu. Napada Korpač i stiže i do šeste brejk prilike. Natalija je prilično dekoncentrisana, a problem je i prvi servis. Nemica čisti liniju i stiže do brejka.

3:3 - Vratila se Natalija na teren nakon medicinske pomoći. Duga je razmena udaraca, našoj teniserki to u ovom trenutku manje odgovara, 30:15. Prvi gem koji je Korpač dobila bez igranja na razliku.

3:2 - Popustila je koncentracija Stevanović, pa je pružila priliku rivalki, 15:30, ali je usledila i nova promena ritma i 40:30. Natalija kontroliše tok meča. Drop-šot joj je doneo gem. Ali, na pauzi između gemova je zatražila i pomoć fizioterapeuta zbog bolova u stomaku. Nakon provere pritiska, usledilo je ukazivanje pomoći.

2:2 - Šalje Nemica lopticu u aut, ali je potom odservirala as, 15:15, a evo i drugog, 30:15. Međutim, ram reketa, pa nezgodan ritern, i Natalija ima dve brejk šanse. Odgovarala je srpska teniserka slajs udarcima, a kada je promenila ritam, došlo je do greške. Ponovo se na servis Korpač igra na razliku, ali je Nemica uspela da sačuva servis.

2:1 - Nemica greši, stigla je Natalija do dva brza poena, 30:0, a zatim i lako sa nulom do prednosti.

1:1 - Još jedna duga razmena, šteta što je loptica završila u autu. Dobro je gradila Natalija naredni poen. 30:30. Slajs je Stevanović poslala u aut, 40:30 za Nemicu. Evo i prvog gema na razmenu, a potom i prednost za Korpač, ponovo je Natalija poslala lopticu u aut. Dobro čita srpska teniserka, još će se igrati. Snažno udara Korpač, teško je braniti se, pa je stigla do izjednačenja.

1:0 - Daleko iza osnovne liniji nalazi se Natalija, što je Nemicu izvuklo na mrežu, 0:15. Prva dupla servis greška, loš početak za srpsku teniserku. Greši i Korpač, 30:30, a zatim i 40:30. Konačno dobar prvi servis, ali je potom Korpačova naterala Nataliju da trči, ali je Nemica u tom jurišu i načinila grešku.

Biće ovo prvi okršaj srpske i nemačke teniserke, koje su do glavnog žreba Vimbldona stigle preko kvalifikacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike