Natalija pregazila čuvenu rivalku! Svetsko čudo iz Srbije na debiju do podviga!

05.07.2023

19:33

0

Autor: A. S.

Istorijski uspeh za Nišlijku

Natalija pregazila čuvenu rivalku! Svetsko čudo iz Srbije na debiju do podviga!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Tanjug/John Walton/PA via AP

Natalija Stevanović pobedom nad Karolinom Pliškovom plasirala se u drugo kolo Vimbldona i tako na debiju na Vimbldonu stigla do podviga.

Srpkinja je veliko iznenađenje priredila za samo 64 minuta igre i nekada prvu teniserku sveta i bivšu finalistkinju turnira u Londonu poslala kući sa 2:0 ( 6:2, 6:3).

Pripremila je rođena Nišlijka sa suprugom Nikolom, koji joj je i trener sjajnu taktiku za visoku Čehinju. Već od prvog gema iznenadila je slajs udarcima i kratkim loptrama, dok je Pliškova snažno servirala, ali se nije snašla sa igrom koju je Stevanović nametnula.

Bilo je mirno sve do šestog gema, kada je Čehinja napravila duplu servis grešku, a Natalija iskoristila poklon. Do kraja seta, nije zadrhtala, dok je iznenađena Pliškova i dalje tražila način kako da odgovori igri srpske teniserke sa osnovne linije.

Iako je nešto slavije otvorila drugi set i rivalki dala prvu brejk šansu, brzo je Natalija nastavila niz i vezala čak sedam osvojenih gemova, za 3:0 u drugom setu. Sigurnim servisima koračala je ka drugom kolu, ali se Pliškova probudila tek kada je Nataliji pružila tri meč lopte, pa je duel prudužila za još jedan gem.

Na kraju, Stevanović je stigla do podviga i drugog kola u kome je čeka Nemica Tamara Korpač.

Blog uživo

3:6 - Menjali su loptice uoči gema, ali to nije uticalo na Nataliju, 30:0. Hrabro je stigla i do pete meč lopte i evo je! Stevanović je u drugom kolu Vimbldona!

3:5 - Nova neiznuđena greška Pliškove koja servira za opstanak na turniru. Evo i tri meč lopte nakon manje od sata igre, ali i izjednačenja! Pliškova se probudila tek u ovom gemu!

2:5 - I lob je pao na samu liniju, Nataliji sada sve ide od ruke, Pliškova je let lopte samo ispratila pogledom. Bila je ovo najduža razmena udaraca, u kojoj je Natalija izašla kao pobednica. Zabavlja se srpska teniserka na terenu, as joj donosi veliku prednost.

2:4 - Karolina poslednjim atomima ostaje u meču. 

1:4 - Natalija kontroliše apsolutno sve. Pliškova je van ritma, Stevanović nadomak drugog kola!

1:3 - Čehinja se konačno konsolidovala i na svom servisu stigla do 30:15, međutim, Natalija je dogovorila po paraleli, 30:30. Poklonila je potom Srpkinja poen rivalki, i to tako što je neugodan smeč poslala u aut.

0:3 - Druga dupla greška za srpsku teniserku, ali i sjajan forhend Pliškove, 15:30.Greši Čehinja, a Natalija kuburi sa prvim servisom. Ipak, do gem lopte je vodi drop-šot. Briše linije Stevanović!

0:2 - Dosta sreće za Nataliju, loptica je prešla mrežu nakon kontakta sa vrhom, a potom je i u narednom poenu mreža ponovo bila na strani Srpkinje, 0:30, a ubrzo i tri brejk lopte! Poklekla je Pliškova nakon još jednog slajsa, novi brejk.

0:1 - Loše je počela drugi set, Pliškova je bila agresivnija, ali je usledila i greška Čehinje. Međutim, nekada prvi reket sveta se budi, a Natalija pravi duplu grešku, pa Karolina ima prvu brejk šansu na meču. Evo i asa srpske teniserke! Pravi odgovor, zatim još jedan as i Stevanović stiže do petog gema u nizu.

Prvi set

2:6 - Natalija diktira tempo i na rivalkin servis. Iznenadila je Čehinju i stigla do 0:30, a potom i do dve set lopte! Srpkinja dominira!

2:5 - Pliškova nastavlja da greši, Natalija koristi svaku priliku i mudrom igrom sa osnovne linije, nadomak je prvog seta. Odservirala je as u pravom trenutku i potvrdila brejk!

2:4 - Stevanović odlično čita visoku rivalku, drop šot, pa dupla servis greška, i Natalija stiže do tri brejk lopte! Pliškova šalje loptu u mrežu, Natalija pravi brejku šestom gemu!

2:3 - Slajs igra za sada daje rezultate Nataliji, ali usledila je ubrzo i greška. Ipak, Pliškova nije imala priliku da ugrozi servis naše teniserke.

2:2 - Brzo i Čehinja odgovara. Za sada obe suvereno čuvaju servis, dok do poena stižu greškama rivalke.

1:2 - Natalija sigurna na svom servisu, ali i Pliškova greši, 40:0. Ima srpska teniserka problem sa patikama, ali ne dozvoljava da je to dekoncentriše.

1:1 - Pliškova je agresivnija, ali za sada, Natalija odgovara kraćim loptama sa dosta slajsa i stiže do 0:30. Ali, Čehinja menja način igre, 30:30. Bez večih problema, Pliškova je stigla i do izjednačenja.

0:1 - Natalija započinje svoj debi u Londonu i sa tri prva dobra servisa brzo stiže do 40:0. Usledila je potom i jedna neiznuđena greška, a potom i direktan poen Čehinje, pa se situacija komplikovala. Ipak, stigla je Natalija do prvog gema.

Natalija je trenutno 223. teniserka sveta, a do glavnog žreba stigla je bez izgubljenog seta u kvalifikacijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike