Bravo, Natalija! Kakav dan za srpski tenis, još jedan predstavnik u glavnom žrebu Vimbldona!

29.06.2023

16:42

0

Autor: P.K.

Dominantan nastup srpske teniserke u kvalifikacijama, nijedan set nije izgubila!

Bravo, Natalija! Kakav dan za srpski tenis, još jedan predstavnik u glavnom žrebu Vimbldona!
Natalija Stevanović - Copyright Profimedia

Kakav dan za srpski tenis! U istom danu kada je Hamad Međedović izborio plasman u glavni žreb Vimbldona, isto je učinila i Natalija Stevanović!

Iskusna srpska teniserka prvi put se plasirala na neki grend slem, a to je učinila u dominantnom maniru. Stevanovićka je u poslednjem kolu kvalifikacija pobedila Špankinju Marinu Basols u dva seta, 7:5, 7:5.

To joj je ujedno bio najteži meč u kvalifikacijama. Natalija ove godine u Londonu nije izgubila nijedan set, a u prva dva meča izgubila je ukupno sedam gemova. 

Natalija Stevanović je 223. na WTA listi, a Marina Basols 131. ali je Srpkinja bila ta koja je diktirala sva dešavanja na terenu.

Ona je meč mogla da reši i ranije, ali je u drugom setu, na servisu rivalke imala dve brejk i meč lopte, koje nije iskoristila. Basols je potom napravila brejk, pa uspešno servirala, tako da je od 5:3 za Nataliju došlo do 5:5.

Ipak, Nišlijka koja za manje od mesec dana puni 29 godina, nije gubila prisustvo duha, i dobila je sledeća dva gema za prvi plasman na neki grend slem turnir, što joj je najveći uspeh u karijeri.

Na ITF turu ima 14 titula u singlu i 13 u turu, što je daleko od onog čemu su se svi nadali kada je bila među pet najboljih juniora na svetu.

Treba reći i da propustila cele dve godine zbog zdravstvenih problema i da je u glavnom žrebu WTA tura debitovala tek početkom 2020. godine.

Ako zadrži ovu formu i ovaj nivo igre, imamo čemu da se nadamo u prvim kolima Vimbldona.

Bravo, Natalija, i srećno!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike