Veliki šok pred Vimbldon! Povukao se Nik Kirjos

02.07.2023

23:23

0

Kontroverzni teniser Nik Kirjos neće nastupiti na Grend slemu u Londonu

Veliki šok pred Vimbldon! Povukao se Nik Kirjos
Nik Kirjos - Copyright Tanjug/AP

Australijski teniser Nik Kirjos neće igrati na Vimbldonu!

Kontroverzni teniser Nik Kirjos neće nastupiti na Grend slemu u Londonu, potvrđeno je. On je prošle godine stigao do finala ovog turnira kada je sa 3:1 u setovima poražen od Đokovića, a sada će ga loša forma i povrede sprečiti da pokuša da ponovi taj podvig.

Nik neće probati da ponovi prošlogodišnji podvig zbog povrede ligamenta, pa će protiv Davida Gofana u ponedeljak na terenu broj 1 izaći neki drugi igrač. 

„Stvarno sam tužan što moram da kažem da se povlačim s ovogodišnjeg Vimbldona. Dao sam sve od sebe da budem spreman posle svoje operacije i da mogu da stanem na terene Vimbldona opet. Tokom tog procesa povratka, osetio sam bol u zglobu dok sam bio u Majorki. Iz predostrožnosti sam skenirao i pokazalo se da imam pokidan ligament u zglobu. Uradio sam sve što je moglo da bih igrao, ali sam razočaran što kažem da jednostavno nisam imao dovoljno vremena pre turnira. Vratiću se, kao i uvek i cenim podršku od svih navijača“, napisao je Kirjos.

Printskrin/Instagram/nick kyrgios
 

Prošle godine je na travi igrao svoj najbolji tenis mada nije u polufinalu mogao da se ukrsti sa Rafaelom Nadalom, jer je tada Rafa predao bez borbe.

Obećavajuće je počeo ovu godinu, igrao je egzibiciono sa Novakom u Australiji pred prvi grend slem sezone u Melburnu, ali su nakon toga krenuli problemi.

Ova vest se tiče i najboljeg srpskog tenisera, budući da je Australijanac trebalo da bude u njegovom delu žreba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike